keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Narsissit - kevään tuloa ei voi estää

Tänä vuonna törmäsin narsisseihin kaupassa jo helmikuun alussa ja loppukuusta en enää voinut vastustaa kiusausta. Nyt onkin narsissien suhteen ihan parhaat ajat, kun lämpötila on nollan tietämillä, mutta on kuitenkin sopivan viileää, jotta kestävät parvekkeella mahdollisimman pitkään.


Parvekkeella oli aika siirtää sivuun ohimenneet marjakanervat ja hyasintit, joten matkaan tarttui muutama pieni ruukku narsisseja niiden tilalle. Nämäkin kukat ovat niitä, jotka ovat melkein kauneimmillaan nupullisina. Melkein, sillä kyllä ne keltaiset kukatkin kruunaavat kevään.


Kohta varmasti alkaa kaupoista tulvia tarjouksia narsisseista, koska tämä kevät vaikuttaa niille erittäin suotuisalle. Ainakin yhden satsin niitä ehtii tässä vielä kevään mittaan hankkia, kunnes toukokuussa on aika siirtyä muihin kevään ja kesän kukkiin.


Päivän pituuskin on jo melkein 11 tuntia, joten kyllä tässä kovaa vauhtia ollaan kesää kohti menossa. Narsissit tuovat mukanaan kevään pienen tuulahduksen eli ihanan vehreää vaaleanvihreää, sitä kasvun ihmettä. Kevään tuloa ei voi onneksi estää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti