tiistai 11. maaliskuuta 2014

Ikkunalaudalla kukkii ja vihertää

Kevään myötä moni kasvi on ikkunalaudalla alkanut heräillä talven horroksesta ja kukkiakin on nähty. Päivä onkin mukavasti jo pidentynyt ja viime päivinä on myös aurinkoa nähty. Sitä toivotaan lisää ja lämpimiä säitä. Ainakin jäät ovat Helsingin edustalla kovaa vauhtia lähtemässä kevään tieltä!


Pari vuotta vanhat ihmeköynnöksetkin ovat alkaneet taas jo kukkia. Viime syksynä leikkasin oksat aika lyhyiksi, koska kasvin piikit ovat todella terävät ja tarttuvat ohi kävellessä vaatteisiin kiinni. Tänä talvena ihmeköynnökset eivät pudottaneetkaan lehtiä ollenkaan, vaikka viime vuonna lähtivät kaikki. Tänä vuonna on tullut jo lisää uusi lehtiä ja nyt jo sitten kukitaan. Vielä pitäisi keväällä vaihtaa ne isompaan ruukkuun, kun kasveilla on tapana kuivaa kovin herkästi.


Myös useampi palmuvehkani on saanut lisää lehviä. Valoisilla alueilla ja puolivarjossa kasvavat ovat tehneet niitä oikein mukavasti, mutta pimeimmillä paikoilla niitä vielä odotellaan. Täytyy varmaan aloittaa kierrätys kasvien ja paikkojen välillä, niin tasainen kasvu saadaan varmistettua!



 
Ikkunalla marraskuunkaktukset ovat oikeastaan kukkineet vähän väliä syksystä asti. Ja nyt kukitaan taas! Ehkä täällä korkeissa kerroksissa tuulee ja ikkunoista vetää aina, joten kylmäkäsittely lienee taattu. Omat kaktukseni eivät juuri kokoa kasva, mutta ovat pieninäkin ihan mukavia. Ja kukat varsinkin nuppuina ovat todella kauniita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti