maanantai 24. maaliskuuta 2014

Yrteistä ja narsisseista kevätpäivän iloa

Kevätpäivien myötä on taas tullut aika kokeilla yrttien kasvatusta keittiön ikkunalla. Vaikka keittiön suunta on pohjoiseen, tykkäävät yrtit siellä ihmeen hyvin kasvaa. Toisaalta Suomen kesä on siitä ihmeellinen, että melkeinpä sinne pohjoiseen aurinko kohta iltaisin laskee ja samasta suunnasta sitten nousee, joten yllättävän paljon valoa on siitäkin suunnasta tarjolla.


Useina vuosina olemme istuttaneet basilikaa muoviruukkuineen isompaan saviruukkuun ja aika hyvin ovat siinä kestäneet ja kasvaneet. Lomamatkat kuitenkin yleensä koituvat turmioksi, joten viime aikoina on yrttejä pidetty ihan vain kaupan ruukuissa. Myöhemmin on ikkunallemme tullut kokeiluun myös timjami. Ikean kevätvalikoimiin on myös ilmestyneet taas yrtit, joista rosmariinit ovat olleet aivan mahtavia. Niitä ei vaan ole siellä, kun menee käymään. Mutta ei se mikään ihmekään ole, sillä ovat kokoonsa nähden todella edullisia.

Lämpimien päivien myötä parvekkeella narsissit kukkivat ja kanervat taas ovat parhaat päivänsä nähneet. Ne kuivuvat auringossa ja tuottavat lähinnä pölyä, joten alkaa olla aika luopua niistä. Hyviä narsissitarjouksia odotellessa; eiköhän niitä jo tällä viikolla ilmaannu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti