torstai 6. maaliskuuta 2014

Parveke helmikuussa

Helmikuu ehti jo mennä, mutta jotain tuli siitäkin ikuistettua. Sääthän olivat todella miellyttävän lämpimät, vaikka aurinko erittäin vähän paistoikin. Parin viikon lomakin meni aika konkreettisesti sumussa, mutta  viimeisinä päivinä aurinko jo vähän pilkahtelikin. Toivotaan sitä lisää maaliskuun puolella!

Nyt jännityksellä odotellaan kuinka käy murattien talven jälkeen. Monet niistä on edelleen hämmästyttävän hyvässä kunnossa, mutta jähtäväksi nää kuinka talvi on niitä loppujen lopuksi kohdellut. Myös kanervat ovat edelleen erittäin hyvässä kunnossa. Marjakanervat olivat ruskettuneet ja hyasintit lätsähtäneet, joten niistä oli helmikuun lopussa aika luopua.


Muuta uutta ei parvekkeelle helmikuussa olekaan ilmestynyt kuin jo aiemmin mainitsemani narsissit. Myöhemmin niitä varmaan tulee lisääkin, mutta kanervat saavat vielä hetken kukoistaa aivan rauhassa. Vähitellen voisi alkaa kynttilöitä ja lyhtyjä myös siivota varastoon, sillä tänä talvena niitä onkin tullut poltettua yllättävän vähän. Ensi vuonna sitten uudestaan!


Viikon verran parvekkeella oltuaan narsisseissa oli jo havaittavissa hieman keltaistakin eli päivälämpötilat nousevat ihan mukavasti lasitetulla parvekkeella. Kukintaa onkin mukava seurata vähän pidempään, kun se ei ole näin viileämmällä aivan hetkessä ohi. Nollasäiden iloja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti