sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Syksyn odotusta

Olen loppukesän viettänyt Tudoreiden seurassa. Tudoreiden hallitsijasuku on aina kiinnostanut minua ja olen vuosien mittaan katsonut paljon dokumentteja, elokuvia ja sarjoja perheen vaiheista. The Tudors on luonnollisesti kiinnostanut minua ja paljon, mutta perheen erittäin raa'an historian tuntien en ole vain uskaltautunut sarjan pariin. Nyt kuitenkin rohkaistuin, sillä The Tudors on Vikingsin tapaan Michael Hirstin luoma ja The Tudors löytyy Viaplayn palvelusta. Täytyy kyllä sanoa, että molemmat ovat kyllä äärimmäisen koukuttavia ja laadukkaita sarjoja. Onneksi nyt uskaltauduin Henry VIII:n seuraan; on kyllä kannattanut. Tudors-nälkään tuli myös muuta helpotusta, kun Yle TV1:ltä alkoi elokuussa pyöriä Philippa Gregoryn kirjaan perustuva The White Princess, joka kertoo Henry VIII:n vanhemmista. Tätä edeltävästä ajasta kertoneen The White Queenin olen onnistunut missaamaan, mutta täytynee etsiä se sarja vielä käsiini White Princessin jälkeen. Näin voin sitten edetä Englannin historiaa käänteisessä järjestyksessä, nyt kun olen jo valmiiksi näiden kaikkien raakuuksien kyllästämä ja niihin jo lähes parkkiintunut.Nykyajan raakuuksiin pääsee taas mukaan mm. Shetlandsaarilla. Shetlandsaarten murhat on yksi tämänhetkisistä rikossuosikeistani ja neljännen kauden jaksot ovat elokuun lopussa alkaneet taas Ylellä. Jaksoja on aina valitettavan vähän, mutta toisaalta sarja pysyy siten aika laadukkaana. Loppusyksystä toivottavasti on luvassa muitakin kiinnostavia rikossarjoja. Pidän itse brittiläisistä sarjoista enkä ole oikein päässyt pohjoismaisten dekkareiden pariin ainakaan toistaiseksi. Ehkä kokeilun aika tulee joskus tulevaisuudessa!Keskiviikkona 5.9. saa ensi-iltansa suuresti odottamani Kurt Sutterin Mayans M.C. HBO Nordicilla. Toivon niin todella, että tämä sarja on onnistunut! Kurt Sutterin Sons of Anarchyn jälkeen luoma The Bastard Executioner ei valitettavasti toiminut ollenkaan ja se loppuikin yhteen kauteen. The Bastard Executioner oli ilmeisesti tahattoman koominen ja siitä syystä se osittain muistutti History Channelin Knightfallia. Sinänsä hyvät näyttelijät eivät vaan riitä vetämään sarjaa suosta, mutta ainakin Kurt Sutter oli itsekin edelliseen sarjaansa niin pettynyt, että nyt on luultavasti odotettavissa jotain aivan toista. Vaikka Mayans M.C. on Sons of Anarchyn spinoff, luvassa on varmasti hyvin omanlaisensa juttu. Knightfallia sen sijaan järkytyksekseni jatketaan toisella kaudella ja jostain kumman syystä mukaan on lupautunut Mark Hamill. Häneltä on tainnut jäädä ensimmäinen kausi näkemättä.

credit: hbonordic.com

credit: hbonordic.com

Myös HBO:n The Deuce jatkuu 10.9. toisen kauden jaksoin. Pidin tästä David Simonin sarjasta ensimmäisellä kaudella, vaikka eihän se ainakaan toistaiseksi The Wiren tai Tremen kaltainen upeus ollut. The Deuce toki sijoittuu menneeseen aikaan eikä The Wiren ja Tremen kaltainen nykyajan erittäin toimiva kuvaus siten voi mukana ollakaan. Sen sijaan The Deuce oli ensimmäinen sarja pitkään aikaan Mad Menin lisäksi, jossa herkullinen puvustus ja lavastus ei vie kaikkea huomiota sarjassa vaan se on vain täydellinen pieni osa tarinaa niin kuin pitääkin. Nyt kun sarjan hahmoihin on tutustuttu, toisella kaudella on hyvä hetki antaa juonelle vielä ensimmäistä kautta enemmän sijaa.

credit: hbonordic.com

Myöhemmin syksyllä on HBO Nordicilla luvassa Showtimen Escape at Dannemora -minisarja vankilapaosta alkaneesta ihmisjahdista. Kahdeksanosaisessa sarjassa on pääosassa Benicio Del Toro, Paul Dano sekä Patricia Arquette. Sarja alkaa 19.11. ja runsas viikko myöhemmin jatkuu niin valtavasti odottamani The Vikings. Vikingsin viidennen kauden toinen osa palaa ruutuihin paljon, paljon myöhemmin kuin toivottiin eli vasta 28.11. Tauko oli siis ihan koko kauden mittainen eikä vain pari kuukautta, kuten olisi voinut odottaa. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Viidennen kauden ensimmäisellä puoliskolla tarina alkoikin vasta loppupuolella käynnistyä ja jäikin aika kesken, joten siksi varmaan jatketaan kuudennen kauden sijaan samalla viidennellä. Ei se mitään, jatketaan siitä!credit: hbonordic.com

Myös ensi kauden maistiaisia on jo tarjoiltu. True Detective palaa toivottavasti edellistä kautta paremmissa merkeissä ensi tammikuussa. Keväällä on luvassa myös Big Little Liesin toinen kausi sekä joku Game of Thrones. True Detectiven kolmas kausi kun vie kaksi kuukautta, siitä voi laskea, että Game of Thronesin päätöskausi on luvassa aikaisintaan maaliskuun lopussa tai huhtikuussa, mahdollisesti myöhemmin, mutta vuoden alkupuoliskolla kuitenkin. Odotukset ovat kovat ja toivotaan, että laatu on näissä kaikissa parhaimpien päivien tasoinen. Mutta katsotaan ensin tämä 2018 vuoden loppupuoli!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti