keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Pikkuisen syksyä

Pikkuisen syksyä sain jo parvekkeellekin hankkimalla poistomyynnistä suuren keijunkukan. Perennoja myytiin pois puoleen hintaan ja sellaiseen tarjoukseen oli tietysti tartuttava. Puutarhakasvi on toiselle monivuotinen ja toiselle loistava parvekekasvi!


Keijunkukka sattui olemaan vielä kolmivärinen eli samaan hintaan sai todella edullisesti kaikki väritkin. Keijunkukathan eivät ole mitään erityisen halpoja kasveja, mutta syysistutuksissa ovat parvekkeella kyllä suhteellisen kestäviä. Pitkiä kovia pakkasia ruukussa ne eivät kestä, mutta käväisyjä muutamassa pakkasasteessa kyllä. Myöhemmin syksyllä taidan hankkia syysistuksiin muutaman pienemmän keijunkukan lisää. Värit ovat niissä niin huikeat!

Oman keijunkukkani istutin isompaan ruukkuun jo ihan kastelun kannalta. Keijunkukka tarvitsee kyllä kastelua, mutta se myös helposti mätänee liikakastelulla. Vähitellen kastelua voi muutenkin vähän vielä reippaammin, sillä ensi viikolla on ilmeisesti koittamassa normaalit syyssäät ja lämpötilaa tippuu jo paljon. Myös keijunkukan puutarhaan istuttamista päästään kokeilemaan, sillä ostin äidilleni myös samanlaisen kasvin. Toivottavasti se ehti tässä jo jollain tavoin juurtua ennen todellisen syksyn saapumista.

Keijunkukasta on tullut yksi syksyn suosikeistani. Värit ovat kerta kaikkiaan ihanat ja kasvi on yhdistettävissä helposti kaikkiin muihin kauniisiin syyskasveihin! Vähitellen alkaa olla niidenkin aika ja nyt olisi aika suunnitella parvekkeella olevien kasvien talvisijoitusta. Siinä minulla on kyllä ongelma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti