sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Sitruunankukkia

Olen todella tyytyväinen sitruunapuun omistaja. Vastoin ennakko-odotuksia keväällä pojalleni ostama sitruunapuu on edelleen hengissä. Aiemmin minisitrusten kanssa on ollut paljon huonompaa onnea, mutta nyt sitruunapuu on yllättänyt iloisesti. Tämä on toki ensimmäinen sitruunani ja aiemmat kokeilukappaleet ovat olleet kumkvatteja. Ilmeisesti sitruuna sopii kotiimme parhaiten!


Loppukesästä sitruunapuu yllätti uudelle suurella kukinnalla. Se kukki myös aiemmin keväällä ja teki jo kaupalla olleiden hedelmien lisäksi muutaman uuden. Nyt kukkia on ollut huomattavan paljon (ja tuoksu mitä huumaavin!) ja pieniä sitruunan alkuja on jo nähtävissä. Niille luultavasti tulee kohta aivan liian pimeää kasvamista ja kypsymistä varten, mutta seuraan tilannetta kuitenkin innolla!

Seuraavaksi vuorossa onkin sitten talvehtiminen, joka on aina todellakin oma haasteensa. Sitruunapuuta en ole istuttanut uudelleen hedelmien vuoksi, mutta mikäli sille kevät koittaa, on kyllä ehdottomasti uudelleenistutuksen aika. Toivottavasti olen myös keväällä tyytyväinen sitruunapuun omistaja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti