tiistai 2. tammikuuta 2018

Joulukuu parvekkeella

Joulukuu ja mennyt vuosi on täten paketoitu, mutta loppiaiseen on vielä hetki, joten nautitaan vielä vähän joulukuusta parvekkeella. Pikkuisen sielläkin on jouluisia koristeita sekä valot, jotka jouduin uusimaan tänä vuonna. Monta vuotta käytössä olleesta Airamin jääkukka-valonauhasta olikin tänä vuonna useampi lamppu pimeänä, mutta vielä löysin samanlaisen verkkokaupasta. Vanha valonauha toimii hyvin vielä maljakossa sisällä kotona, mutta parvekkeella on mukavaa, että koko etuseinä on taas valaistu.


Kostea ja lämmin joulukuu takasivat, että kasvit ovat parvekkeella edelleen hyvässä kunnossa ja erittäin vihreitä. Mansikat ja viimevuotinen joulukuusi ovat toki kellastuneet, mutta muilta osin syyskasvit ovat ihan samassa kunnossa kuin alkusyksystäkin. Mukavaa, että niistä on saanut nauttia koko rahan edestä!
Adventtikynttilöiden ja valonauhan lisäksi parvekkeella on myös perinteiset joulusukat sekä pajusydämet. Välttelen suuren joulukoristearsenaalin tuomista parvekkeelle, koska ensimmäinen adventti voi olla säältään kovin erilainen kuin loppiainen, jolloin edessä on koristeiden pakkaaminen pois. Lisäksi parvekkeesta nauttiminen jää vielä toistaiseksi kovin vähäiseksi valon puutteen vuoksi, joten kynttilöiden ja talvivalojen lisäksi moni muu koriste siellä ei ole tarpeen. Valoisalla toki kaikki koristeet näyttävät kauniille!
Joulukuun lopussa veimme viimeisetkin muratit talvisäilöön. Osa istutuksissa mukana olleista jäi talveksi parvekkeelle, koska istutuksia ei raaski millään purkaa. Pieniä uhrauksia on pakko tehdä eikä kaikkea voi talveksi säilöönkään viedä!Luvassa olevan pakkasjakson vuoksi olen vähän miettinyt keijunkukkien nostamista sisälle turvaan. Ne ovat vielä todella hyvävointisia ja kestävät kyllä varmaan pieniä pakkasia, mutta jos ne palelluttaa heti alkuun kunnolla, niiden talvi taitaa olla ruukussa siinä. Säilytystilaa ei meillä sisälläkään hirveästi ole, mutta muutaman kiristyvän pakkasyön ajan niitä voi kyllä oikein hyvin sisätiloissa pitää. Kun tietäisikin jo ennakkoon millainen talvi on luvassa!Tulevana viikonloppuna sitten pakataan joulu pois ja aletaan keskittyä uuteen vuoteen. Seuraava kevät on lähempänä kuin edellinen kesä ja siemenpakkauksia kaupattiin jo monissa lehdissä. Talvi on ohi yllättävän nopeasti kuitenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti