perjantai 22. joulukuuta 2017

Marraskuu parvekkeella

Minulla tuppaa aina loppuvuosi ruuhkautua. Tänä vuonna olin vielä marras- ja joulukuussa pari viikonloppua töissä normaalin työviikon lisäksi, joten muu elämä on ruuhkautunut tänä syksynä edellisiä pahemmin. Tämä vuoksi eletään vielä hetki marraskuussa, vaikka joulukuukin on kohta ohi. Ehkä ensi vuonna pystyn taas raivaamaan itselleni aikaa enemmän, tai ainakin yritän niin.


Parvekkeella oli marraskuussa todella kaunista. Joskin lähes aina pimeää ja erittäin märkää säätä, niin kuitenkin ne valoisat hetket, kun parveketta on päässyt ihailemaan, on ihania värejä ainakin piisannut. Lämmin syksy pitää värit kauniisti tallessa. Muratit ovat tummanvihreitä ja syyskasvit ovat vielä parhaimmillaan. Mansikoissa oli vielä ruskan värejä, mutta vähitellen lehdet alkavat kuivua, mutta tuovat kuitenkin mansikoille samalla suojaa talvea vastaan. Toivottavasti pärjäävät taas parvekkeella talven yli.


Muratit ovat melkein marraskuussa parhaimmillaan. Kesä kun oli sateinen, muratit ovat päässeet rönsyilemään oikein kunnolla ja lämmin syksy on pitänyt oikein mahtavassa kuosissa. Nehän pärjäävät parvekkeella aivan mainiosti pidempiin pakkasiin saakka. Siitä eteenpäin talven yli selviäminen riippuu täysin talven kylmyydestä ja kestosta; toivon siis mahdollisimman lyhyttä ja lämmintä talvea...


Lyhdyt tuotiin parvekkeelle jo oikeastaan putkiremontin myötä, kun vinttikomeroomme tuli raivata hieman tilaa. Kynttilät lyhdyissä ovat oikein ihania jo aiemmin syksyllä ja poika niitä säännöllisesti käy sytyttämässä melkein joka ilta. Kevään ja valon myötä ne kynttilät sitten unohtuukin sekä sisällä että ulkona!


Pari pientä hankintaa tein parvekkeelle myös marraskuussa. Hong Kongista löysin aivan mahtavan kokoisen sypressin, joka taisi maksaa noin kymmenen euroa. Tuoksu on ihana ja kasvi todellakin massiivisen kokoinen sekä kaunis. Ihanaa vihreyttä parvekkeelle!


Myös pari hyasinttia saapui parvekkeelle. Rakastan hyasintteja, mutta olen niille niin allerginen, että en voi niitä enää sisätiloihin tuoda valitettavasti ollenkaan. Onneksi ne voivat kuitenkin ihastuttaa parvekkeella ja viileällä ne viihtyvätkin siellä pitkään. Ne eivät parvekkeen viileydessä ehkä aukea, mutta kauniita ne ovat nupullisinakin muiden sipulikukkien tapaan!


Marraskuu oli siis värejä täynnä! Ja niitä kyllä kaipaakin sekä valoja; olen itse ainakin innostunut tänä vuonna kaikenlaisista valoista ja niitä on ollutkin joulukuu täynnä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti