keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Viinirypäleitä!

Äidilläni maalla on ennenkin Zilga-viiniköynnös tuottanut rypäleitä, mutta tänä vuonna niitä tuli aiempaa enemmän. Tapanahan kai onkin, että sato kasvaa vuosittain. Nyt köynnös on selvinyt jo niin monen talven yli, että juuristo lienee sen verran vahva, että sopinee luottaa siihen, että jatkossa selviäminen talvestakin on entistä varmempaa. Viiniköynnös on erittäin näyttävä ihan köynnöskasvinakin, mutta kyllä nämä rypäleet vaan ovat niin hienoja!


Muutama vuosi sitten kokeilimme parvekkeella viiniköynnöstä, mutta nykyisellä parvekkeella se ei viihtynyt kyllä ollenkaan. Se istutettiin lopulta maalle, mutta viime talvesta se ei sitten selvinnyt. Kesän aikana ostin äidille uuden Zilgan, joka on toivon mukaan ehtinyt kesällä juurtua kunnolla. Toivotaan lämmintä talvea, jotta siitä on iloa myös ensi kesänä!


En itse pidä viinirypäleistä popsittavina rypäleinä, mutta kyllä nämä aivan normaaleilta maistui. Aika kirpeitä, mutta niin viinirypäleet minusta aina ovat. Miesväki meillä kotona ne popsi pois ja kyllä niitä kertyikin aikamoinen kulhollinen. Ei niistä vielä mitään viiniä tehdä, mutta popsittavaa riitti useammaksi päiväksi. Mutta kyllä parasta on tuo rypäleiden kauneus!Ensi vuonna uudelleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti