maanantai 11. syyskuuta 2017

Lyyraviikuna - sellainen suurempi

Plantagenissa on meneillään ihanat viherkasviviikot ja kuponkitarjouksella sai haluamansa kasvin puoleen hintaan. Kävin vähän kiertelemässä ja harkitsin mm. banaania, mutta päädyin uuteen lyyraviikunaan. Tarjous oli siitä erittäin hyvä, sillä kasvi oli erittäin suuri ja perushinta on yli 30 euroa. Kokeillaan sitten myös tällaista lattiamallia!

Kasvissa on itse asiassa peräti kolme taimea, joten siitä kasvanee aikanaan varmasti erittäin suuri. Korkeuttakin on varmaan sellainen 80 cm. Yritän muistaa sitä nyt käännellä aina eripäin aurinkoon, jotta ainakin aluksi lehdet aukeaisivat tasapuolisesti eri suuntiin. Ajattelin, että kokeilen vain aiemmin hankkimiani pieniä lyyraviikunoita, mutta niin sitä vaan tuli hankittua seuraksi tällainen suurempi. Seuraavaksi edessä lienee uuden suojaruukun hankinta, koska olen tykästynyt mustiin kiiltäviin Harmoni-ruukkuihin ja kaikki nykyiset ovat käytössä. Kiiltävä musta on aina todella hauskan näköinen eikä ollenkaan synkkä tai tylsä vaihtoehto ruukuksi. Kuinka ollakaan, syyskuun kuponkitarjouksena Plantagenissa on oman valinnan mukainen suojaruukku...


Hankittuani nyt näitä tämän hetken todellisia trendikasveja satuin sitten lukemaan, että ne ovat aika kovia allergianaiheuttajia. Mietin tuossa kuinka minun nyt käykään, mutta ainakin toistaiseksi olen välttynyt oireilta. Huonekasveista en olekaan allergiaoireita saanut kuin rahapuusta ja tietynlaisista yuccapalmuista, joita tiedän nyt välttää. Nyt tiedän sitten tarkkailla, mikäli kummallisia oireita sitten ilmestyy, mutta omalta osaltani kotini lyyraviikuna kiintiö on nyt täynnä. Katsellaan nyt näitä millaisiksi ne meillä syksyn mittaan kehittyvät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti