lauantai 16. syyskuuta 2017

Jämälankasukkia

Jossain vaiheessa kevättä sain idean jämälankojen kuluttamisesta villasukissa. Niitähän kertyy enemmän ja vähemmän, suurempiin ja pienempiin keriin. Minua kiinnosti ajatus kokeilla jämälangoista sukkia kerrosrivinousulla, jossa taustalanka vaihtelee, mutta kerrosrivinousu pysyy samana. Halutessaan sen voi toki toteuttaa toisinkin päin, mutta sukka luultavasti pysyy siistimpänä, jos yhdistetyt langat ovat siellä taustalla eivätkä edessä kerrosrivisnousuketjuissa.


Yhdistin jämälankoja valmiiksi kahdeksi samanlaiseksi palloksi. Hermothan siinä menisi, jos koko ajan neuloessa joutuisi lankaa vaihtamaan. Käytän tällaisissa töissä lankojen yhdistämiseen venäläistä tapaa, jonka avulla olikin helppo tehdä valmiit lankakerät. Mittasin jälangoista samanmittaisia pätkiä ja yhdistin kaikki sattumanvaraiseen järjestykseen - toki molempiin keriin samaan järjestykseen. Kerrosrivinousun väriksi valitsin punaisen ja sen jälkeen vain neuloin sukat Anelmaisten mittasuhteilla. Aika kivat niistä tuli!


Hifistellä voi ja aina voi valita jämälankojen värit sävy sävyyn tai halutessaan niin kirjavaksi kuin mahdollista. Mahdollisuuksiahan on pilvin pimein! Parasta on tietysti se, että niitä jämälankoja kului projektiin melkoinen määrä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti