torstai 7. syyskuuta 2017

Pitsisukat Tweedistä

Kesäprojekteina tein useammatkin pitsisukat, joiden ohje oli Novitan kevät-lehdessä. Pidin ohjeesta ja sukkia oli mukava tehdä. Kaikista versioista tuli myös oikein kivoja ja erittäin hyvin istuvia.


Tein pari versiota sukista käyttämällä Novitan jo lopetettua Tweed-lankaa. Se on yksi suosikeistani, joskin on todettava, että sille on välillä vaikea löytää sopivia projekteja. Näissä sukissa Tweed näyttää kyllä oikein kauniilta, mutta pitsikuviointi ei tule niissä aivan yhtä hyvin esille kuin monissa muissa langoissa. Ruskea Tweed oli kuitenkin ihanan - ja lämpimän - näköinen!


Toisena kokeiluna käytin violettia Tweedia, joka on ruskeaa vielä kirjavampi, sillä joukossa on myös aavistus vihreää. Oikein kauniit näistäkin tuli, joskin ongelma pitsikuvion hahmottamisessa on ihan sama. Toisaalta, kuvion hahmottamisen saattaa kokea ongelmaksi vain siksi, että on nähnyt sukista muita versioita, joissa kuvio on todella selvä. Ihanat nämäkin ovat omalla tavallaan!

Tweed on tosiaan yksi ihania vanhoja 7 Veljestä -lankoja, joita Novitalla on ollut mallistossa. Näissä on ihana pehmeä ja lämmin tunnelma. Onneksi tätä löytyy varastosta vielä moneen, moneen projektiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti