torstai 14. syyskuuta 2017

The Good Fight

The Good Wifen oma spin-off-sarja The Good Fight tuli HBO Nordicin ohjelmistoon jo kesäkuun alussa, mutta en pitänyt kiirettä sen katsomisen suhteen. Ajattelin kyllä katsoa sen joskus, mutta mielessä oli The Good Wifen viimeisen kaudet, kun sarjasta oli mennyt ohi parhaat päivät. The Good Wife oli todella hyvä sarja noin puoliväliin saakka. Sen jälkeen sarjan valtasi kummallinen jäykkyys ja aivan järjettömän hermostuttava paatoksellinen viulunvingutus. Viulunvingutus peitti alleen sekä dialogin että juonen ja tuntui siltä vingutuksella ohjailtiin kaikkia tapahtumia eikä musiikki enää ollutkaan tunnelmanluoja. Erittäin mahtipontinen ja äänekäs viulupainoitteinen musiikki loi tunteen, että koko ajan oli kiire jonnekin ja tämä erittäin huono tyylilajin muutos tappoi koko sarjan. Onneksi annoin kuitenkin The Good Fightille mahdollisuuden.

Credit: hbonordic.com

Olen nyt päässyt ensimmäisen kauden puoliväliin ja olen tykännyt sarjan otteesta alusta lähtien. Tarina etenee hyvin ja siihen on saatu todella hyvät hahmot. Alkuun olin vähän skeptinen mitä uutta sarja voisi tarjota, mutta Diane Lockhartin siirtyminen uuteen lakifirmaan toimiikin yllättävän hyvin. Usein spin-offeissa vanhojen hahmojen vierailut tuntuvat teennäisiltä ja raskailta, mutta The Good Fightissa se toimii hyvin. Näitä hahmoja ei ollut esillä liikaa ja uudet henkilöt ovat taas mielenkiintoisia. Rose Leslien esittämä Maya Rindell esimerkiksi istuu sarjaan hyvin Dianen lakimieskummityttönä, joka on vaikeuksissa vanhempiensa taloussotkujen vuoksi. The Good Fight taustatarinoineen ja caseineen tuntuu erittäin pirteältä The Good Wifen valitettavasti lopahtaneiden viimeisten kausien jälkeen. Olin The Good Wifen viimeisistä kausista kyllä harmissani, koska sarja alkoi niin hyvin. Ehkä idea sarjasta katosi tekijöiltäkin, koska sarjan päättäminen tuli yllätyksenä aika lailla kaikille, tekijöillekin, muistaakseni Super Bowlin erätauolla.

Credit: hbonordic.com
Credit: hbonordic.com
Credit: hbonordic.com

Mutta The Good Fight ainakin alkoi hyvin eikä mukana ole sitä hermostuttavaa viulunvingutusta. Toivottavasti se ei koskaan eksykään taustalle. Toistaiseksi ainakin juonta ja henkilötarinoita riittää kerrottavaksi ilman tuota piinaavaa päärooliksi pyrkivää sivuosan esittäjää.

Credit: hbonordic.comCredit: hbonordic.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti