keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Syksyä parempi kevät

Jos tänä syksynä ei kovin paljon mielenkiintoista ollut televisiorintamalla luvassa, on keväästä ainakin tulossa paljon parempi. Todella paljon parempi. Kaikenlaista mukavaa on luvassa jo vuoden alusta lähtien ja aina on mukavaa nähdä myös aivan uusia sarjoja. Toki myös paljon suosikkejani on palaamassa tauolta, paitsi se Kova laki. Ei Erikoisyksikköä eikä Rikollista mieltä. Kovin pitkäksi taas valitettavasti vierähtää tauko. Olen katsellut iltaisin sarjojen ensimmäisiä kausia dvd:ltä, onneksi on tullut hankittua. Kyllä luulisi tasokkaille sarjoille löytyvän lähetysaikaa Yleltäkin. Vaan ei, tauko jatkuu.Aloitetaan ensiksi HBO Nordicin sarjasta Vinyl, joka alkaa näkyä palvelussa 15.2.2016 alkaen. Vinyl vie mukanaan 1970-luvun musiikkibisnekseen ja sarjan päähenkilö on levy-yhtiön pomo Richie Finestra. Erittäin mielenkiintoista on se, että sarjan tuottajina ovat Martin Scorsese sekä Mick Jagger. Innolla odotan mitä sarja tuo mukanaan! Jaksoja on perinteinen 10 ja lopullinen tyylilaji jää nähtäväksi. Toivottavasti tämä toimii!

Yleltä on taas tulossa aika mukavasti brittiläistä rikosdraamaa, jota olenkin tässä kaipaillut. Paluun tekee sekä Ylikomisario Banks 23.1.2016 (Yle TV1) että Vera Stanhope 12.3.2016 (Yle TV1). Olen pitänyt näistä molemmista. Sarjat ovat perusrikosdraamaa, mutta jutut ovat hyviä ja sarjat toimii. Aivan uutena sarjana alkaa Peaky Blinders - gangsteriklaani 5.2.2016 Yle TV1:llä; löytyy myös Netflixistä. Sarja kertoo 1920-luvulla Birminghamissä vaikuttaneesta gangsteriperheestä ja luvassa on kaksi ensimmäistä kautta. Lisäksi luvassa on minisarja Prey 24.1.2016 Yle TV2, jonka ajattelin myös katsastaa.Yleltä on myös luvassa HBO:n sarjoja, jotka löytyvät jo HBO Nordicilta, mutta nyt on siis luvassa myös ihan telkkariaikaa. Heti tammikuussa alkaa esim. Silicon Valley (11.1.2016 Yle TV2), jonka olen ajatellut pidempään katsastaa läpi, mutta en ole muulta sarjaruuhkaltani ehtinyt. Luvassa on ensimmäinen ja toinen kausi. Maaliskuussa on sitten vuorossa se True Detective (5.3.2016 Yle TV2), jos joku on siitä  kiinnostunut. Itse en tarvitse nyt uusintakierrosta, mutta mielenkiinnolla odotan kyllä katsojakommentteja sarjasta. Vuodenvaihteessa on luvassa se vuoden HD-kokemus eli Game of Thrones. Ensiksi on vuorossa neloskausi 28.12.2015 alkaen ja sitten vitoskausi 11.1.2016 alkaen. Katson aina vuosittain nämä uusitut ja uusimman kauden teräväpiirtona, koska on se vaan vielä hienomman näköistä! Aiempiin kausiinhan ei enää ole Ylellä uusintaoikeuksia, joten niiden tarpeessa pitää kääntyä HBO:n pariin. Samoin huhtikuussa, kun kuudes kausi lähtee käyntiin! 


Sain parin kuukauden ilmaisen tutusmisjakson Viaplay-palveluun ja löysin sieltä ilokseni monta kiinnostavaa juttua. Ensinnäkin siellä oli paljon lapsille suunnattua katsottavaa sekä itseäni kiinnostava How to Get Away with Murder. Sarjassa erityisesti kiinnostaa Viola Davis. Sarjan tyylilaji on vähän arvoitus ja katsomallahan se selviää. Ajattelin sitä alkaa iltaisin katsoa mitä pikimmiten. Sarjan toinen kausi on meneillään Yhdysvalloissa, joten tätäkin on sitten joskus tulevaisuudessa luvassa lisää.Subtv:llä odottamani Empire pyörähti liikkeelle jo viime viikolla. Tässäkin liikutaan musiikkibisneksessä ja tämä tuntuu olevan kovin seurattu sarja kaikilla jenkkiläisillä viihdesivustoilla. Empiren toinen kausi pyörii myös tällä hetkellä Amerikassa, joten sitäkin odotellaan sitten meidän nurkille, mikäli ensimmäinen kausi vaikuttaa lupaavalta. Nythän esim. The Bastard Executioner (HBO Nordic) jää vain yhteen kauteen, mutta kuten Kurt Sutter itse totesi, mitäpä sitä kirjoittamaan, jos ei katsojia ole.Oikein mukava talvi ja kevät on siis luvassa! Vielä vuodenvaihteeseen mahtuu ne ihan viimeiset Downton Abbeyn jaksot ja sitä on aika vaikea korvata. Mutta eletään toivossa; yleensä aina jostain tulee joku uusi suosikki oman elämän eri tarpeisiin. Rikosta ja murhaa on ainakin riittävästi kevätpuolella luvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti