tiistai 8. joulukuuta 2015

Joulukuun päiviä

Salakavalasti taas mennään reippaasti joulukuussa. Syksyn suurimmat kiireet ajoittuvat tällä kertaa marraskuulle ja siten joulukuu vaikuttaa jo paljon rauhallisemmalta. Parin viikon odotettu lomakin lähestyy ja niin se tulee taas tarpeeseen syksyn puurtamisen jälkeen. Joulunajan loma on vähän sellainen vaihtelu virkistää -loma, jolloin saa tehdä kaikkea sitä mitä muuten ei voi ja tietysti herkutella paljon. Pyhiin ja välipäiviin liittyy niin paljon menoja, että kovin paljon ei tuolla lomalla ehdi lepäillä ja rentoilla, mutta toki sitäkin. Onneksi on noita muita lomia, jotka soveltuvat paremmin siihen. Eikä tuossa pyhien ja perinteiden jälkeen paljon muita vapaita päiviä jääkään. Ne tuleekin sitten käytettyä kuntoiluun, niin ja siihen rentoiluun.


Tämän vuoden jouluherkkukausi on jo korkattu. Tukusta löytyi taas kohtuuhintaan panettone-kakku, jota on jo maisteltu. Kakun pahvikotelossa kakkua tarjottiin kuohuviinin kera ja sopi se niinkin, vaikka ei kyllä ole mikään välttämättömyys. Toki kuohuviini sopii aivan kaiken kanssa! Tänä vuonna voisi taas kokeilla panettonen leipomista myös itse, kun sopiva vuoka siihen tarkoitukseen on tullut löydettyä. Joulun jälkeen täytyy taas koittaa alennusmyynneistä näitä löytää, sen verran hinnakkaita ovat kaupassa perushinnaltaan. Mutta taivaallisen hyviä!


Panettonen lisäksi myös pieni piparitaikina tuli leivottua. Ja syötyä! Tänä vuonna ostin myös koottavan piparkakkutalon ja sen kokoaminen odottaa vielä; siinähän sitten onkin se tämän talven piparipuoli. Muuten voikin sitten ihan rauhassa keskittää jouluherkut joulunpyhiin. Olen jotenkin vähän menettänyt kiinnostuksen tänä vuonna glögiinkin eikä kauheasti ole tehnyt sitä mieli. Uutta kuohuviiniglögiäkään ei ole tullut kokeiltua enkä tiedä haluaisinko edes. Sinänsä miksei, mutta se kuulostaa valitettavan paljon Finlandia Vodka Fazermintiltä eli kahdelta ainekselta, jotka maistuvat itseltään ja joista ei yhdessä muodostu mitään uutta makuyhdistelmää. Siirretään suosiolla tuota kokeilua myöhemmäksi!


Ensimmäisen adventtiviikonlopun kiireessä (viikonlopussa oli vain yksi vapaapäivä) tuli myös kytkettyä jouluvalot sekä kaivettua esiin joulukoristeet. Poika on niin kova joulufani, että näitä juttuja ei siirretä mihinkään, vaikka olisi kuinka kiire. Ja kyllähän sitä kaikelle ihanalle aikaa löytyy, kun sitä vaan järjestää! Joka tapauksessa on vuoden parhaita hetkiä kaivaa tutut joulukoristeet esille; salaisuus on siinä, että niitä ei pidetä esillä liian pitkään. Oma joulunpäätös osuu loppiaiseen ja siihen tähdätään tänäkin vuonna!Tänä vuonna parvekkeen valaistus on erityisen ihana, sillä lämpimät säät ovat pitäneet kasvien värit ihanan kirkkaina ja ne vain korostuvat pimenevässä illassa. Sisällä kotona on vielä koiran vuoksi tänä jouluna käytettävä vaihtoehtoisia ratkaisuja joulukuusen ja kynttelikköjen sijoitteluun. Sijoittelu on siis pidettävä edelleen koiran ulottumattomissa, mutta ehkä sitten ensi vuonna! Kaikkiin vaihtoehtosijoitteluihin vaan niin kovasti tottuu, että muistaako sitä enää mihin mikäkin koriste oli alkujaan edes tarkoitettu?


Viimeiset viikonloput ennen joulua tulee käytettyä lahjojen paketointiin sekä parin pienen joululahjan neulomiseen mikäli ehdin niitä vielä tässä aloitella. Ja nyt kun on koko marraskuun ja joulukuun tähän asti rientänyt paikasta toiseen, sitä haluaa vaan olla kotona. Kotona, jotta joululomalla jaksaa taas rientää. Ja ehtiä tehdä kaikenlaista, mitä ei muuten ehdi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti