torstai 17. joulukuuta 2015

Boardwalk Empiresta ikuisuuteen

Nyt vihdoin sain päätökseen myös Boardwalk Empiren saagan, vaikka se on päättynyt jo vuosi sitten. Yleensä olen aina tarvinnut vetää vähän henkeä ennen uutta lähinnä sarjan raakuuden vuoksi, mutta tämä viimeinen kausi ei alkanut samalla väkivallan paatoksella. Tai sitten sitä on vaan niin tottunut ja turtunut (hyvien) sarjojen raakuuksiin, mikä on tänä päivänä enemmän sääntö kuin poikkeus. Aiemmilla kausilla raakuus kyllä tasoittui aina kauden edetessä ja kai tässä on sekin, että Boardwalk Empiren kanssa on jo oppinut siihen, ettei keneenkään hahmoon kannata kovasti kiintyä. Ei kannata, ei.

Credit: hbonordic.com


Kuten voi arvata kovinkaan moni ei Boardwalk Empirestäkään hengissä selviä. Melkoinen vaihtuvuus hahmoissa on kaikkien vuosien aikana ollutkin. Tämäkin pitäisi katsoa kokonaisuudessaan kerran läpi, jotta jokaisen hahmon muistaisi paremmin. Tauot ovat aina katsomista haitanneet, sillä Boarwalkissa on aivan valtavasti hahmoja sekä nimiä ja niitä on ollut kyllä vaikeuksia muistaa. Dialogia on paljon ja välillä on ollut hankala hahmottaa kenestä oikein nyt puhuttiinkaan. Suosittelen siis erityisesti juuri Boardwalkin katsomista kerralla alusta loppuun. Boardwalk Empire on nähtävissä kokonaisuudessaan HBO Nordicilla ja sieltä katsoin viimeisen kauden, joka on kyllä Ylelläkin jo näytetty. Ja kyllähän tämä sarja oli aivan omanlaisensa juttu; varsinkin kaksi ensimmäistä kautta olivat mielestäni aivan erityisen hyviä.

Credit: hbonordic.com
Credit: hbonordic.com

Viimeinen kausi oli sarjalle aika onnistunut lopetus. Viimeisellä kaudella oli käytetty flashbackiä Nucky Thompsonin menneisyydestä ja nämä osuudet olivat ehdottomasti kauden parhaita. Flashbackit olisivat voineet toimia erinomaisesti myös muilla kausilla. Kahdella ensimmäisellä kaudella sarjassa oli mukana Nuckyn suojatti ja työntekijä Jimmy Darmody, joka oli sarjassa erittäin tärkeä hahmo. Darmody oli vähän kuin sarjan toinen päähenkilö ja sarja oli erittäin hyvä juuri nämä kaksi ensimmäistä kautta. Darmodyn kuoleman jälkeen sarjaan jäi aukko, jota paikkaamaan ei oikein löytynyt riittävän vahvaa hahmoa, vaikka ihan hyvänähän sarja jatkui kaikki loput kolme kautta. Sinänsä Nucky Thompson () oli kyllä erittäin hyvä päähenkilö ja hyvin, hyvin karismaattinen kaikkine puutteineen. Lisäksi pidin erityisesti juuri Jimmy Darmodystä (), Richard Harrow'sta () sekä tietysti Chalky Whitesta (). Lisäksi Boardwalk Empire oli täynnä toinen toistaan hirveämpiä ja raivostuttavampia henkilöitä kuten Jimmy Darmodyn äiti Gillian Darmody (), Nuckyn tyttöystävä Lucy Danziger (), tohtori Valentin Narcisse ), gangsteri Gyp Rosetti () ja teurastaja Manny Horvitz (). Raivostuttavia ja aivan karmeita hahmoja, mutta niinhän se olla pitää, jotta sarja pysyy mielenkiintoisena!

Credit: hbonordic.com

Credit: hbonordic.com


Viimeinen kausi toi sarjalle tosiaan ihan tyylikkään lopetuksen. Viimeisellä kaudella oli vain kahdeksan jaksoa kun taas muilla 12. Kaikki olennainen tuli kuitenkin kerrottua ja tarina pääsi kunnolla päätökseen. Sinänsä ensimmäisiltä kausilta olisi ehkä voinut raakuutta hieman karsia, sillä shokeeraaminen vei aika paljon huomiota itse tarinalta ja päähenkilöiltä. Sopranos oli yhtä lailla raaka ja tavallaan hyvin samantyyppinen sarja kuin Boardwalk Empire, mutta siinä raakuus ja tarina pysyivät kuitenkin paremmin tasapainossa. Joka tapauksessa Atlantic Cityn kieltolain aikaiset kuviot tulivat vuosien mittaan hyvin tutuiksi ja sarjahan pohjautui oikeisiin ihmisiin kyseiseltä ajalta, mikä tekee aiheesta aina vieläkin mielenkiintoisemman. Raaka aika vaatinee raa'an tarinan.Aivan erityisen hienoa Boardwalk Empiressa oli sarjan tunnari, joka varmasti yksi viime vuosien parhaita. Itse intro oli myös erittäin hyvin tehty ja toimiva, mutta kaikki kunnia tietysti tunnusmusiikin Straight Up and Downin jo vuonna 1996 tehneelle The Brian Jonestown Massacrelle. Tämähän on siis aivan klassikko! Ja niin on Boardwalk Empirekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti