maanantai 28. joulukuuta 2015

Ihanainen jouluruusu

Saimme kotiin joulukukaksi suuren trendikukan jouluruusun ja kylläpä se onkin kaunis! Kerran aiemmin minulla on ollut yksi pienempi versio, joka kyllä lopulta sinnitteli hengissä kevääseen saakka; ei kuitenkaan parvekeikaan asti. Tämä uusi on kyllä paljon isompi ja runsaampi, joten toivotaan parempaa onnea!


Jouluruusu on mielestäni todella kaunis joulukukka talven sipulikasvien sekä joulutähden seuraksi. Hento olemus on tähän vuodenaikaan jotenkin niin erilaista! Mieleen se tuo kevään ja valkovuokot sekä väritykseltään myös kielon. Siinä varmaan se jouluruusun salaisuus, lääkettä kevään kaipuuseen. Mikäli jouluruusun saisi selviämään sisätiloissa yli talven, sen voi myös istuttaa keväällä ulos ja ehkä myös parvekkeelle. Jouluruusu kun on monivuotinen, noin niin kuin periaatteessa. Pahimmat uhat ovat kuivuus, märkyys sekä pimeys, joten haastetta piisaa.


Vein jouluruusun keittiön viileälle ikkunalle, josta valoakin on tarjolla toivottavasti riittävästi, kun korkealla asutaan. Jouluruusuhan on erittäin myrkyllinen syötynä, joten koiran ulottuvilta se oli vietävä kauas. Kukat ja kasvit kun ovat välillä liiankin kiinnostavia, päivästä riippuen. Kevättä odotellessa, jouluruusu ikkunalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti