perjantai 18. joulukuuta 2015

Novitan Kevään 2016 lankakuvasto

Kevään langat ovat täällä, vähän nopeammin jopa kuin odotinkaan. Tällä kertaa on mukana myös yllättävän kivoja uusia värejä, vaikka kevään värit eivät niin oma juttuni olekaan.Kevään kokonaan uusia lankoja ovat Aalto, Eco Cotton ja Niitty. Olen itse villa- ja villasekoitelankaihmisiä, mutta oma käyttäjäkuntansa löytyy varmasti näille kevään puuvillalangoille ja muille. Itse neulon kesät ja talvet samoja juttuja. Täytyy toki käydä näitäkin kaupassa katsomassa millaisia ovat!
Kivoja uusia värejä toki näihin kesälankoihin on tullut, jos niitä kesäkäsitöitä tykkää tehdä. Ikisuosikki 7 Veljekseen tekee paluun toivotut oranssi ja keltainen. Samalla kertaa ne haaleat värit vaihtuvat pois ja värivalikoimasta tulee tummempi tai sitten värit ovat kirkkaita perusvärejä. Uusi väri on myös vaaleansininen. Keltaisen ja oranssin paluu on erittäin tervetullut asia!
7 Veljestä Viidakkoon on tulossa muistaakseni maastokuvioisen langan tilalle aika kivalta vaikuttava papukaija. Lankakartan kuva on sen verran suttuinen, että vielä ei ihan tarkalleen pysty lopputulosta arvioimaan. Myös Raita-lankaan tulee uusia värejä: sini-turkoosi-oranssi-valkoinen sekä lankakartassa hauskalta näyttävä karkki. Vaihtuvuutta tulee myös 7 Veljestä Polkkaan, johon tulee uutena värinä makea pinkki-kanerva sekä sininen-luonnonvalkoinen. Talvilangoissa 7 Veljestä Nostalgia, Isoveli ja Joki ei uusia värejä nähdä.


Sen sijaan ihan uutena lankana Nalle-perheeseen saapuu Nalle Garden, jossa on viisi uutta kivaa raitalankaa. Nimien teema puuttuu ja kulkevat vain värien nimellä. Erityisen kivalta näytti liila-luonnonvalkoinen sekä harmaa-luonnonvalkoinen. Nallenkin perusvalikoimasta poistuvat ne toissasyksyn haaleat värit ja tilalle on tullut pirteät pinkki, keväänvihreä sekä keltainen. Selkeämmät värit ovat siis myös tulossa Nallen valikoimaan. Talvisissa villalangoissa Alpaca Wool, Suomivilla sekä Nordic Wool ei myöskään uutuuksia nähdä, mutta ainakin pysyvät nekin myös valikoimissa keväänkin ajan.


Näillä uutuuksilla sitten kevääseen. Kyllä tässä ehdottomasti oli mukana nyt sellaisia raitalankoja ja perusvärejä, joilla joutuu vähän lankavarastoja jossain vaiheessa kartuttamaan. Ihan vain parilla kerällä; syksy on se aika värikarttoineen, jotka yleensä aiheuttavat sen hamstrausvimman.

Lankakartta on nähtävissä Novitan sivuilla.

2 kommenttia:

  1. Täällä juhlitaan 7 veljeksen keltaisen paluuta. Hurraa! Itsellä ajankohtaista Huvilan/Kartanon hankinta, teen pieniä virkattuja liinoja niistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä keltaisen ja oranssin paluu on tosiaan hyvä juttu! Perusvärit ovat todella monikäyttöisiä.

      Poista