perjantai 30. tammikuuta 2015

Orkidea-ikkuna

Kevään myötä alkaa taas innostus orkideoihin. Harvemmin viitsin niitä talvella ostaa, koska paleltuvat niin helposti. Ikeassa yksivanaiset olivat kuitenkin lähes ilmaisia ja pari sellaista tuli kotiin hankittua. Pakkauspiste oli vähän niin ja näin, mutta eivät ainakaan parin viikon jälkeen ole vielä tiputtaneet lehtiään ja kukkiaan. Paleltuminen on tylsä juttu ja nämä eivät kestä sitä yhtään!


Vanhoissa orkideoissani alkaa olla ihanasti nuppuja. Ikkunalaudalla olleet eivät nuppuja joulukuussa tiputtaneet ja monet niistä ovatkin ihanasti kukassa. Nupullisia vanoja on myös pari ikkunasta vähän kauempana olevassa orkideahyllyssäni. Nuppuja tiputtaneissa kukkavanoissa huomasin myös viikonloppuna jo uutta elämää. Kohta niissä kasvaa uusia haaroja ja nuput ilmaantuvat kevään mittaan. Muutama vanha yksilö on alkanut myös nahistumaan kuten joka ikinen talvi. Senpä vuoksi uuden orkidean voi hankkia aina kun sattuu huvittamaan; talvi verottaa kantaa kyllä!


Tulppaanien lisäksi näistä ystävistä saa kyllä ihanasti väriä talven keskelle. Uudelleen kukkien kukkavanoista ei koskaan tiedä ennen nuppuja mitä niistä milloinkin tulee. Tällä kertaa on tulossa vaaleanpunaista, violettiä sekä valkoista. Vielä tarvitaan muutama aurinkoinen päivä ja nuput aukeavat hetkessä; tuskin maltan odottaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti