sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Kevään Pentik

Kevään Pentikin kuvaston on vallannut oma suosikkikesäkukkani hortensia. Hortensiaa on tarjolla kolmena värinä ja parhain niistä taitaa olla tässäkin se sininen kuten luonnossakin. Pinkin ja vihreän lisäksi olisi voinut olla vielä violettikin. Hortensiaa on tarjolla lähinnä tekstiileissä, mutta myös tarjottimissa sekä serveteissä. Kuvasto kokonaisuudessaan on nähtävissä Pentikin sivuilla.


Täytyy huokaista helpotuksesta, että keväällä on tarjolla vain vähän uutta keramiikkaa. Kaapit niistä jo pursuavat, mutta erityisesti kesän ja joulun sesonkikeramiikka on parhaimmillaan ja pahimmillaan vastustamatonta. Viime vuoden joulutuotteista päädyin ostamaan alennusmyynnistä vain joulupuun tarjoiluvuoan; en siis purkkeja tai muuta ihanaa! Täytyy toivoa, että kesällä ei ole luvassa mitään erityisen ihanaa. Periaatteessa en osta mitään muuta keramiikkaa kuin uudet muumimukit, mutta nyt viime aikoina on tullut lipsuttua. Tänä vuonna on tulossa ilmeisesti viisi uutta muumimukia (sekä lisäksi ruotsalainen muki), joten siinä on mukavasti jo kaapintäytettä. Menin myös syksyllä ostamaan muumikeräilylautaset (Fazer ja Muumipeikko uenlmoi), jotka ovat kyllä todella hienot. Loppujen lopuksi totesin, että taidan ostaa ne kaikki; ovat kuitenkin pinottavia! Voidaan niistä sitten aikanaan tarjoilla vaikka pojan lakkiais- tai valmistujaiskakkua. Näihin on kyllä sitten se raja vedettävä!

www.pentik.com
Hortensian lisäksi toinen ihana uusi mallisto on akvarellimainen vadelma. Osa tekstiileistä näytti aivan huikeilta, mutta isommissa pinnoissa ainakin kuvissa melko sekavalta. Täytyy vilkaista kuosia kaupassa erikseen. Tällainen akvarellipinta keramiikissa näyttäisi kyllä aivan ihanalta!

www.pentik.com

Myös ihana Huvila-keramiikkasarja on laajentunut tai en ainakaan muista aiemmin nähneeni sarjan kahvi- ja teepurkkeja. Sarjan syvät lautaset ovat aivan ihanat, mutta onneksi ne löytyy jo äidiltä, joten voin nauttia niistä vanhempieni luona. Kevään uutuuksina tulee myös paljon kauniita lasilyhtyjä ja purnukoita mm. hortensia-sarjaa. Näitä lyhtyjä yms. onkin kotona jo melkoisen hyvät valikoimat, harmi, ettei niitä esille mahdu kuin pari kerrallaan!

www.pentik.com

2 kommenttia:

  1. Ihana blogi sinulla <3 Nyt olen saanut luettua kaikki mitä olet tähän mennessä kirjoittanut. Luen myös jatkossakin!

    VastaaPoista