keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Uusi yritys x 2

Neulontahommia olen tehnyt joulun ja välipäivien aikaan miten milloinkin olen ehtinyt. Ehkä olisin halunnut tehdä enemmänkin, mutta jotenkin uusintatöiden kanssa on purkoosin jälkeen vähän niin ja näin eli suurin into on kadonnut siihen ensimmäiseen (tai nyt ehkä kolmanteen purkuun). Nyt tilalla on ehkä enemmän jännitys kuinka tällä kertaa käy. Ainakin palat näyttävät ihan hyviltä.

Tunika 7 veljestä Nostalgia-langasta on siis ompelemista vaille valmis. Se on pari päivää sitten valmistunut, joten ei ole tällä kertaa sen pidempään ompelua odottanut. Taidan odotella viikonloppua, jos ehtisin sen kimppuun käydä päivänvalossa. Tuskin, mutta toivossa on hyvä elää. Tämän neuleen kanssa on tullut niin paljon töpeksittyä, että on mahdotonta uskoa, että niistä olisi vielä päässyt eroon. Tätä työtä on tullut purettua niin monta kertaa eri vaiheissa ja jälkeenpäin olen huomannut, että myös turhaan. Kaikkeen amatöörimäisyyteen on tullut sorruttua, kuten silmukoiden laskemiseen kerroksilla, joissa niitä on lisätty kuvion vuoksi. Ehkä kaikki töppäilyt ja epäonni kasaantuvat neuloessakin tiettyihin töihin.


Ompeluintoa odotellessa aloitin uudelleen myös kaulusneulejakun. Tällä kertaa kokeillaan paria kokoa pienempää; toivotaan, että sopii nyt paremmin. Tässäkin työssä on suurin into jo kaikonnut. Aluksi ajattelin, että näitä voisi tehdä parissakin värissä, mutta nyt suurin kiinnostus olisi jo muissa töissä. Tällä hetkellä haaveilen siksak-neuleista.


Lankaa en ole ostanut kerän kerää kuukauteen; olen ollut siis kuivilla. Pienen varauksen olen tosiaan jättänyt poistolankoihin. Lähinnä voisin ostaa muutaman kerän varastoon poistuvaa violettia Nostalgiaa, josta olen tunikaa neulonut. Lisäksi törmäsin Kaikkien aikojen joulu -lehdessä ihanaan siksak-vilttiin, joka oli neulottu Suomivilla-langasta. Siitä aloin nyt haaveilla, josko lanka tulisi vaikka keväällä tarjoukseen. Ja kuulemma tulee. Lähinnä siksak-neuleista mieltäni kuumottaa vanha malli siksak-hameesta tai ehkä joku muu uusi löytö; kunhan on siksakia! Ja kyllä, ne langat ajattelin kaivaa kaapista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti