keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Kevätkauden sarjakurkistuksia

Kevätkauden telkkarikauden odotetuinta ei tarvitse paljon veikkailla. Ennen huhtikuuta tulee kuitenkin paljon muutakin. Aloitella voi vaikka True Detectivellä, joka alkoi juuri Ylellä. Otan siitä nyt uusintakierroksen ja alan odotella uutta kautta. Siitä on vaikea sanoa mitä oikein odottaa; näyttelijät ovat vaihtuneet ja niin ilmeisesti vähän tyylilajikin. Ei kuitenkaan tuomita ennen kuin nähdään mitä on luvassa!

credit: hbonordic.com

Muuta Ylen mielenkiintoista ohjelmistoa on taas Hiljaisen todistajan (Silent Witness) 14. kausi maaliskuussa. Sarjaa voisi näyttää vähän enemmänkin, sillä pienissä erissä se ei oikein ole edukseen. Eihän sarja muutenkaan vedä vertojaan enää Sam Ryanin ajoille, mutta kyllähän sitä katsoo. Toinen odottamani rikossarja on Vera Stanhope, josta on luvassa uusia jaksoja huhtikuussa. Aiemmat jaksot olivat jopa yllättävän hyviä. Viime aikoina on Britanniasta tullut yllättävän vähän hyvää rikosdraamaa. Moni hyvä on päättynyt kuten nyt ainakin lopullisesti Dalziel & Pascoe, kun Warren Clarke kuoli viime vuonna; tai sitten eivät vaan ole enää ennallaan kuten Midsomerin murhat (ihan katsottava sekin on kuitenkin!). Rock-dokumenttipuolella piti olla luvassa paljon mielenkiintoista, mutta suunnitelmat olivatkin muuttuneet. Mielestäni aiemmin luvassa oli jotakin soulin historiaa jne. mutta tilalle oli tullut jotain muuta. Luvassa on kuitenkin hehkuttamani Twenty Feet From Stardom (22.2.) sekä Jimi Hendrix: Hear My Train A-Comin (3.5.) sekä tietysti uusintana Rockin klassikkolevyt: Doors/L.A.Woman (29.3.). 

credit: hbonordic.com

Kevään odotetuin on tietysti HBO:n Game of Thronesin viides kausi, jonka aloituspäivä Yhdysvalloissa on nyt vahvistettu. Jenkeissä aloitellaan 12.4. ja Suomessa päivää myöhemmin. Myös Mad Men on vahvistettu alkavan Jenkeissä 5.4. ja varmaankin näemme sen taas Nelonen Primelta. Harmikseni viime kausi ei oikein mielestäni ollut yhtä hyvä kuin aiemmat, mutta ehkä tämä viimeinen on taas erinomainen. Nelonen Primella pyörivä Oikeuden puolesta eli siis Justified päättyy myös tänä vuonna. Viimeinen kausi alkaa Yhdysvalloissa 20.1. ja toivottavasti Nelonen Prime esittää sen kauden ja sitä edellisen nyt pyörivien perään. HBO Nordicilla alkaa myös uusi rikossarja Bosch, jonka pilotin olen jo nähnyt. Sarjan aloituspäivä ei ole vielä vahvistunut, mutta luvassa on lapsen murhaajaa etsivää jännitystä sekä paljon vanhoja tuttuja kuten Deadwoodin Silas Adams (Titus Welliwer), The Wiren Marlo (Jamie Hector) sekä Lt. Cedric Daniels (Lance Reddick). Ensimmäisen jakson perusteella sarja vaikutti oikein lupaavalta ja odottelen innolla jatkoa. 

credit: hbonordic.com
Itseäni kiinnostavasta tarjonnasta Maikkarilta ja Neloselta löytyy lähinnä sitä hömppäosastoa, jossa vallitsevat ne ajan trendit. Tällä hetkellä ne tuntuvat olevat mökit (Suomen kaunein mökki ja Pientä mökkiremonttia), pihat (Suomen kaunein piha sekä Huvila ja Huussi) sekä luksuskodit (Mira ja Miljoonakodit sekä Kaisa Luksuskodit). No joo, pitäähän ihmisen viihdyttää itseään kaiken draaman ja murhaamisen keskellä. Nämä hömpät kuuluvat ehdottomasti viikonloppuaamuihini ja ovat siihen ihan parasta ajanvietettä kahvin, Mozartinkuulien ja neulomisen ohella. Ja sitten taas iltaisin jaksaa draamaa ja murhaamista. Ja välillä vähän urheilua. Sekin on käynyt kovin vähiin urheilutyön jäätyä taakse. Nyt keskityn vain siihen, mistä oikeasti nautin eli olympialaisista, jääkiekon MM-kisoista ja edelleen tietysti pikaluistelusta, jonka arvokisoja on kevättalvella myös luvassa. Ennenkin taukoa esim. perhevapaiden vuoksi urheilusta pitäneenä tiedän, että se innostus palaa uudelleen, kun se aika vaan on. Rion olympialaiset ovat ensi vuonna ja se sytyttää aina. Katsotaan miten muun urheilun kanssa käy.

credit: hbonordic.com

Kevätkaudella on HBO Nordicilla ja Netflixissä luvassa myös paljon muuta. Viime aikoina on kuntopyöräillessä tullut lähinnä kuunneltua musiikkia, mutta kohta jatkan taas Orange is the New Blackin parissa. Viime vuonna tulin aloittaneeksi myös Firmaa, joka alkaa Ylellä myös keväällä. Se vaikutti ihan hyvältä, mutta en oikein päässyt vauhtiin siinä. Sen sijaan mm. Deadwood tuli kahlattua läpi viime kesänä ja huomasin, että Nelonen on kaikessa hiljaisuudessa alkanut myös näyttää sitä uudelleen. Suosittelen! Kuntopyöräily vaatii ihan omanlaisia löytöjään (Deadwood oli toki jo aiemmin nähty), sillä niihin pitää jäädä koukkuun, jotta homma tuntuu mielekkäältä. Olen edelleen näin kevätpuolella vähän etsivällä kannalla, joten jatkan toistaiseksi iltojeni kuntopyöräilyä Alice in Chainsin livevideoiden parissa...

credit: hbonordic.com

2 kommenttia: