sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kevään ensimmäiset

Kevään ensimmäiset tulppaanit on nyt hankittu. Näin talviaikaan ei parempaa kukkaa olekaan kuin tulppaanit lukuisissa väreissään. Tämän kevään aloitukseen valitsin violetit ja monta muuta ihanaa vaihtoehtoa jäi kauppaan.

Liian aikaista on tietysti vielä sanoa, mutta ulkonakin on sellaista kevättalven tuntua. Valo on vaihtunut keväisempään suuntaan, vaikka päivä ei tietysti vielä ole paljon ehtinyt pidentyä. Se on kuitenkin kiihtymään päin! Kevättä kohden tulppaanienkin hinnat laskevat ja nyt niitä alkaa saada jo todella edullisesti. Tulevaa kevättä pitäisi oikeastaan juhlistaa joka toinen viikko uudella tai siis uusilla kimpuilla!


Muutenkin alkaa vähitellen taas vihreys kiehtoa. Haaveissa on pari uutta palmuvehkaa, joista odotan hyviä tarjouksia.  Kokemus on osoittanut, ettei niitä kannata siirtää paikasta toiseen, jossa ovat tottuneet kasvamaan. Kaupasta ostettaessa taas kasvin voi sijoittaa hyvin hämäräänkin paikkaan ja se viihtyy siellä ihan hyvin, kun ei ilmeisesti paremmasta tiedä. Muita kasveja en hämärään viitsi edes kokeillakaan; onneksi niihin nurkkiin voi ostaa vaikka tulppaaneja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti