tiistai 20. tammikuuta 2015

Sitruunapuu, pieni sellainen

Kerrankin satuin Ikeaan oikeaan aikaan. Ikeassa on monena vuonna ollut myynnissä minisitruksia: pientä sitruunaa ja appelsiiniä. Niitä ei kuitenkaan koskaan ole myymälässä ollut silloin, kun olen mennyt sellaista ostamaan. Nyt niitä sitten yllättäen olikin jo siellä suhteellisen runsas valikoima, kun en osannut yhtään odottaa!


Tällä kertaa meille muutti sitruunapuu, vaikka minisitruksista olen vähän vannonutkin, etten niitä enää kokeile. Tämä on kuitenkin ensimmäinen sitruunamainen ja ajattelin kokeilla sitä keittiössä, jossa seurana on vain pari orkideaa ja pohjoinen ikkuna. Pohjoinen ikkuna on kuitenkin kasikerroksessa valoista ja kesällä meillä vähän niin kuin aurinko laskee sinne ja nousee sieltä hetken kuluttua. Muiden kasvien läheisyydestä nämä minisitrukset eivät juuri välitä ja muista kasveista helposti saavatkin sitten kirvoja ja muita ikäviä seuralaisia. Ja toisaalta, halvalla kun saa, niin lyhytkin ilo on aina ilo!


Mieletön määrä hedelmiä on yleensä huonompi juttu. Ne näyttävät kyllä kivoilta, mutta tuntuvat tappavan aikanaan kasvin, sillä hedelmät eivät kuitenkaan meidän oloissa kypsy ja kypsytellessään niitä turhaan kasvi tuntuu kuivuvan pystyyn. Valitsemassani yksilössä on sopivasti muutama hedelmä, mutta eniten kiinnitin huomiota lehtien kuntoon. Jos ne ovat kuivuudesta kovinkin rypyssä, ne eivät siitä juuri tokene. Toivottavasti keittiön ikkuna on kasville sopiva ja päästäisiin ainakin kukinnasta nauttimaan. Se on kaiken vaivan arvoista, sillä tuoksu on aivan huumaava!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti