maanantai 1. syyskuuta 2014

Lanka voi loppua maailmasta


Langan loppuminen maailmasta on huolestuttava ja murheellinen juttu. Siksi olen jo vuosikaudet varautunut hamsterin lailla tuohon surulliseen päivään. Silti se aiheuttaa ahdistusta ja siihen on varustauduttava varsin monipuolisin valikoimin. Tai millainen olisi se päivä, kun neuleen valmistuttua et tietäisikään mitä aloitat seuraavaksi tai kaikki langat olisi käytetty? Kauheaa, ihan puistattaa ajatuskin.


Oikeasti minulla on varmaan 100 kiloa lankaa. En ole koskaan raaskinut punnita varastoa, mutta myönnetään langan himo on ongelma. Nuorempana minulla ei ollut sen kummemmin varastoja, mutta nykyinen kauppojen lankavalikoimien nopea vaihtuminen on aiheuttanut hamsteroinnin, sillä mistään erityisen ihanasta ei vaan voi ilman eikä sitä saa hankkia liian vähän. Puolustuksekseni voin sanoa, että ostan aina vain tarjouksesta, mutta kyllä niitä sitten tuleekin hyödynnettyä. Itseäni lankavarastoni eivät häiritse; olen hankkinut hankkinut hienot Smartstoret niitä varten nimitarroilla varustettuna, mutta mieheni ei jotenkaan tykkää niistä. Neulon kyllä koko ajan, mutta työssäkäynti päivisin haittaa valitettavan paljon niiden kuluttamista. Mutta korostan, neulon joka päivä. Enkä osta nykyisin koskaan lankoja tai värejä, joita yhtään epäröin; ainoastaan niitä, joista olen erityisen tykästynyt.


Tämän syksyn lankakartassa sellaisia lankoja oli harvinaisen paljon ja tarjousten perässä on tullut kyllä juostua. Myös turhaan, kun Citymarketin hyllyssä on ollut 7 Veljestä syklaamin kohdalla jo kaksi kertaa tyhjää. Taitaa jäädä se tarjous nyt valitettavasti käyttämättä. Tuleehan niitä tarjouksia, mutta huoli on suuri, että tuleeko todella ja varmasti myös. Kauppaan on aika tylsä mennä katsomaan tyhjiä hyllyjä. Syklaami ei ollut ainoa väri, joka oli loppu, joten muutama muukin hamsteri oli hyllyllä vieraillut. K-ryhmäkin saisi lisätä vihdoin ja viimein langat verkkokauppaan, kuten Prisma ja Sokos, joissa ei kyllä kummassakaan ole edelleenkään syksyn uusia lankoja. Järkyttävää.

No, oikeasti minun on odotettava talven lankojen poistomyyntejä, jotka ovat alkavat ensi vuoden alussa. Aina on jostain ihanasta luovuttava. Toinen ongelma hamstaamisen lisäksi on se, että raaskiiko kauniita lankoja käyttää. Projektin on oltava sen arvoinen. Lisäksi pääsemme taas ongelman ytimeen, että lankoja on oltava tarpeeksi, jotta ei vaan jää kesken ja mielellään jäisi vähän ylikin. Joskus on myös niin (tosin onneksi harvemmin nykyään), että vaikka kuinka yrität, lankakerän ihana ulkonäkö sekä neulomisen ilo voittaa mennen tullen lopputuloksen. Silloin tulee mieleen, kuinka kaunista se lanka olikaan kerässä siellä maailmanlopun varastossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti