lauantai 6. syyskuuta 2014

Sonic Highways, Faith No More & Lullaby And... The Ceaseless Roar

Onnekkaasti olin missanut jo parin viikon takaisen uutisen HBO:n Foo Fightersin Sonic Highways -sarjan esittämisestä aivan tuoreeltaan Yle Teemalla. Kahdeksanosainen sarja alkaa Yhdysvalloissa 17.10.2014 ja Yle alkaa pyörittää sitä kaksi päivää myöhemmin. Mielelläni katson sen tällä kertaa ihan tv:stä, koska siihen on paremmat kaiuttimet valmiiksi kytkettynä (siis jos niitä saadaan taas siihen mennessä paremmin viriteltyä, sillä koiranpentu söi alustan toisen kaiuttimen alta) ja paremmilla äänillä tämä on kiva katsoa.
Sonic Highwaysissä 20 vuotta täyttävä Foo Fighters kiertää ympäri Amerikkaa äänittämässä uutta levyään ja haastattelemassa paikallisia muusikoita. Sarjan kaupungit ovat Chicago, Washington DC, Nashville, Austin, Los Angeles, New Orleans, Seattle ja New York. Uusi levy Sonic Highways ilmestyy 10.11.2014.

Sonic Highways -sarja on myös Dave Grohlin ohjaama kuten Sound City ja jos tämä on yhtään kuin Sound City, tämä on todella hyvä. Näin Sound Cityn Yle Teemalta noin vuosi sitten ja pidin siitä kovasti. Musiikkidokumenteille on tyypillistä kovin ylimalkainen ote, mutta Sound City oli kyllä aivan toisenlainen ja erittäin hyvin tehty; ja musiikille annettiin riittävästi sijaa. Sound City on luvattu uusia Teemalla Sonic Highwaysin jälkeen.

Uutta musiikkia on luvassa myös pitkästä aikaa Faith No Morelta. Uusi levy on luvassa 18 vuoden tauon jälkeen ja on kyllä vaikea arvailla mitä oikein siitä voi odottaa; tarkoitan noin ihan positiivisessa mielessä. Vapauduttuaan aiemmista sopimuksistaan Faith No More palaa independent-linjalle; Billy Gould tuottaa levyn, levytys on treenikämpällä, oma levy-yhtiö Reclamation Records julkaisee sen ja Mike Pattonin Ipecac Recordings levittää. Mutta kyllä; tätä kyllä todella odotan innolla! Päivämäärä ei ole selvillä, mutta myös ainakin USA:n kiertuetta olisi luvassa sen jälkeen. Tietysti myös Euroopan ja Etelä-Amerikan, vaikkei niistä ole puhuttukaan; niissä Faith No More on kuitenkin aina ollut suositumpi kuin kotonaan.

Robert Plantin uusi levy Lullaby And... The Ceaseless Roar sen sijaa on jo kuuntelussa ja sen voi testata kokonaisuudessaan NPR Musicin sivuilla. Musiikki on Plantille tyypilliseen tyyliin hyvin vaihtelevaa ja siitä pitää, jos pitää. Plantin äänestä itse pidän luonnollisesti paljon, mutta ehkä ne 1980-luvun tyyliset syntetisaattorit joissain biiseissä ovat minulle vähän liikaa. Mutta kokeillaan vielä uudelleen lähiaikoina.

Sonic Highways todellakin pelasti tulevan tv-syksyn. Toisaalta kahlaan nyt läpi The Wiren uusintaputkea ja se työllistää vielä jonkin aikaa. En muuta erityisen mielenkiintoista syysuutuutta ole huomannutkaan kuin Downton Abbeyn viidennen kauden vahvistetun alkamisajankohdan eli 21.10.2014. Todella vähän on siis luvassa mitään erityistä.

Olen kovasti odotellut Justified-sarjan (Oikeuden puolesta) uusia jaksoja Nelonen Primelta, mutta niistä ei ole vielä kuulunut mitään. Boardwalk Empirenkin viimeinen kausi täytynee katsoa suoraan HBO Nordicilta, sillä Suomessa se on luvassa vasta varmaan ensi vuonna ja siinä vaiheessa viimeisen kauden spoilerit ovat jo kaiken kertoneet. Mutta onneksi tulee sentään Kova Laki: Erikoisyksikkö; uudet jaksot vuodelta 2007. Melkeinpä tilanne alkaa olla se, että monet sarjat on katsottava nettipalveluista, jotka ovat täynnä hyviä sarjoja, joita ei Suomen televisiossa koskaan tulla näkemään.

Sen sijaan, nyt on toiveissa hyvä taas elää Faith No Moren näkemisen suhteen; ehkä ensi vuonna. Samalla kertaa voisivat tulla käymään Soundgarden ja Foo Fighters; nythän Soundgarden ja Faith No More ovat jo olleetkin samoilla festivaaleilla tänä vuonna ja ensi vuoden puolella Australiassa. Foot ja Soundgarden  linkkiytyvät taas kerran mm. Sonic Highwaysillä, jossa ainakin Chris Cornell on mukana. Ja voisihan sen Plantinkin tuoda, kun viime kiertueella menneenä kesänä ei sitten päässyt käväisemään muutaman tunnin matkan päässä Tallinnasta pohjoiseen. Olisihan se taas aika sillekin visiitille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti