perjantai 19. syyskuuta 2014

Puikoilla ja neulalla

Taas on minulla ollut käynnissä pidempi viimeistelysavotta. Pari paitaa on odottanut kokoamista ja ihan hyvin olen vauhtiin päässyt; toinen on jo valmiskin. Neuleen ompelu on siitä ikävää hommaa, ettei samalla voi tehdä oikein muuta kuin kuunnella musiikkia. Sen ainakin huomasin, että jostain syystä tuntui syntyvän parempaa jälkeä Audioslavellä kuin Alice in Chainsillä. Täytyy kokeilla jatkossakin!


Jäljellä oleva paita on pienempi pojalleni ja sekin on jo osittain valmis, mutta täytyy taas odotella sopivaa hetkeä viikonloppuna, jotta voin taas ompeluhommiin täysin keskittyä. Se on vähän hankalaa ja lisänsä tuo se, että haluan hoitaa nuo neulatyöt mielellään valoisaan aikaan. Hämäränäköni on huonontunut enkä ollenkaan tykkää näistä hommista yhtään hämärässä. En voi kuin aina ihmetellä kuinka vaikeaa näiden viimeistelytöiden kanssa voi olla. Se on ihan mukavaa, kun homma sujuu, mutta sitten kun ei vaan tule riittävän siistiä. En ymmärrä kuinka sama tekniikka ei toimi paitaan kuin paitaan.


Tällä kertaa en meinannut millään saada hihoja kiinni riittävän siististi, vaikka tällä kertaa neulekappaleiden reunat olivat suorastaan poikkeuksellisen siistit. Lopulta sopiva tapa tähän työhön löytyi ja olkasaumoista tuli todella hyvät. Sen jälkeen ei sitten hihojen sivusaumoista meinannut saada kelpaavaa jälkeä, jonka jälkeen totesin, että hihat on alettava tehdä jollain toisella tapaa. Ei muuta kuin uutta tekniikkakokeilua siihenkin jatkossa. Aina voi ja pitää oppia uutta.

Onneksi iltaisin on myös sitä neulomista. Hihavaiheessa en vielä ole, mutta uutta lähestymistapaa meinaan siinä kyllä kokeilla. Saumoja inhotessa voisi joskus myös kokeilla pyöröpuikkoja; en ole vaan aiemmin jotenkin ollut niihinkään versioihin täysin tyytyväinen, sillä niistä on tullut jotenkin putkimaisia. Jäljelle jää sitten ne saumat. Olisikohan niistä olemassa joku tehokurssi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti