tiistai 1. lokakuuta 2013

Syksyn paras sisustuselementti - kurpitsa

Syksyn upein sisustuselementti on ilman muuta kurpitsa. Omani sain tuliaisiksi pari viikkoa sitten Ahvenanmaalta, jossa niitä myydään kuulemma kärryistä ja todella edulliseen hintaan. Kyllähän näitä pitää vähintään yksi per syksy saada!


Ensin kurpitsa saa palvella ihan vain koristeena sisätiloissa ja sellaisena se kestää hyvin ainakin pari kolme viikkoa, mikäli on täysin kolhuton. Kolhut vähentävät tietysti säilyvyyttä aika tavalla. Viileässä kyllä sitten säilyvät vielä pidempään, jos haluaa kurpitsan vaikka parvekkeelle viedä. Itse tyhjennän kurpitsan, kun sisätiloissa säilytyksessä ollessa alkaa säilytysaika olla lopuillaan. Sen jälkeen koverran kuoresta lyhdyn ja vien parvekkeelle, jossa se säilyy tähän aikaan vuodesta noin viikon kaksi. Kurpitsan sisällön keitän ja siitä tulee tietysti sitä i-ha-naa kurpitsapiirakkaa.

Viime vuonna hankkimissani kurpitsoissa oli niin paljon täytettä, että sitä on vieläkin vähän pakastimessa ja täytyy ne ensin käyttää sieltä pois. Kurpitsapiirakan lisäksi ajattelin tänä syksynä kokeilla kurpitsajuustokakkua, kun on nuo omat synttäritkin kohta tulossa. Kurpitsapiirakkaa voisi leipoa sitten loppukuusta tai sitten sen pyhäinpäivän aikaan.Hyvin tässä ehtii syksyn mittaan vielä toisenkin kurpitsan hankkia. Pitää vaan käyttää ne pakasteet vähän nopeammin, mutta kun millään ei raaskisi, kun se on vaan niin hyvää. Toisaalta aina näissä kurpitsoissa ei kauheasti koverrettavaa edes ole ja joistain ei saa mitään irti, vaikka kuinka kaivaisi. Joten hyvästä sadosta kannattaa ottaakin ilo irti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti