perjantai 4. lokakuuta 2013

Syksyn ensimmäiset kanervat

Nyt piti jo hankkia ensimmäinen pieni erä kanervia syksyksi. Lisää hankin vasta sitten, kun muun parvekkeen voi riisua kesäkukista. Nythän taas luvataan lämpimämpiä säitä, joten siihen voi vielä tovi vierähtää.


Olen viime vuosina siirtynyt lähinnä tähän aitokanervaan eli callunaan. Ericat ovat todella hienoja syksyllä, mutta muuttuvat talven mittaan ruskeiksi, kun nämä taas pysyvät suhteellisen samanlaisina kevääseen saakka. Ericat myös helposti varisevat avoimella parvekkeella, mutta lasitetulla säilyvät talven aikana huomattavasti paremmin suojassa lumelta ja tuulelta. Värjätyistä kanervista sen sijaan en ole kyllä oikeastaan ollenkaan innostunut.

Istutin kanervat murattien seuraksi. Kauan sitten poistin korista jo huonokuntoiset petuniat ja niiden tilalle kanervat sitten pääsivät. Nämä muratit ovat jäämässä talveksi parvekkeelle, koska ovat rönsyilleet myös köynnöstukea pitkin enkä raaski niitä siitä irrottaa. Eivät varmaan talven yli säily, mutta pysyvät kuitenkin kauniina kevääseen saakka.


Vähitellen lokakuussa pitäisi tosiaan parveketta alkaa laittaa syyskuntoon. Aloitella pitäisi tietysti ihan siivouksesta, mutta kivahan sinne on sitten hankkia myös jotain uutta syksyn ja talven iloksi. Ajattelin hankkia lisää kanervaa sekä pari perinteistä marjakanervaa. Jossain näin mainostettavan myös variksenmarjaa, jota täytyy ainakin käydä katsomassa miten sen omalla parvekkeelle soveltuisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti