torstai 3. lokakuuta 2013

Valokuvaprojektia pukkaa

Olen ilokseni edennyt monessa ikuisuusprojektissani kotona ja tällä kertaa nämä projektit ovat koskeneet valokuva-asioita. Muuton myötä katosi seiniltä todella paljon valokuvakehysten paikkoja ja tässä olen sitten pitkään miettinyt valokuville uusia vaihtoehtoja. Vaikka nykyinen koti on edellistä suurempi, on uskomatonta kuinka seinätila voi silti olla aivan toista. Toisaalta, hyvää kannattaa odottaa ja se juuri oikea vaihtoehto usein kyllä sitten löytyy ajan kanssa.


Viime syksynä hankin vanhan ikkunanpokan, johon oli tarkoitus kiinnittää valokuvia kuten mm. hääkuva ja pojan kuvia sekä tietysti meidän koiran kuva, kun viime keväänä eksyi Showhau-tapahtuman ilmaiseen valokuvaukseen Plantagenin parkkipaikalla. Kehys saatiin viime vuoden puolella kyllä seinälle, mutta valokuvien kiinnitys on antanut odottaa siihen sopivaa ideaa. Loppukesästä sain sopivat kuvat valittua ja kaikista koristeteipeistä ja muista vaihtoehdoista päädyin siihen ainoaan vaihtoehtoon, joka kaapistani löytyi eli liitutaulutarraan, jolla sitten teippasin valokuvat kiinni. Leikkasin tarrat aika vapaalla kädellä, sillä kun pokat ja lasitkin ovat vinot ja muhkuraiset, suoraan ei kuvia saisi kuitenkaan. Tarra toimi todella hyvin, sillä se myös kiinnittyy helposti uudelleen ja lisäksi musta kehys korostaa tosi kivasti mustavalkoisia kuvia.


Toinen ikuisuusprojekti oli paikkaansa etsineet lapseni päiväkoti- ja koulukuvat. En enää halunnut useita kehyksiä vaan mieluummin jonkun selkeämmän kokonaisuuden, mutta sen etsintä osoittautuikin yllättävän hankalaksi. Näin useitakin vaihtoehtoja, joissa saisi samaan kehykseen vaikka kaikkien kouluvuosien kuvat, mutta niihin mahtuivat vain todella pienet kuvat. Mielestäni taas paras koko kuvalle on 10 x 15 cm ja siinä koossa myös monet koulukuvat tulevat. Kyseisellä koolla löytyi kyllä useita erilaisia kokoelmakehyksiä, joihin mahtui monta kuvaa, mutta niissä oli myös harmi kyllä turhaan vaakakuvia, joita ei taas koulukuvien joukossa ole.

Ajattelin aivan minimimääräksi kolmea kuvaa per taulu ja näitä vaihtoehtoja kyllä sitten löytyi useampiakin ja usein sitten aika korkealla hinnalla. Ikeasta olin taas kerran menossa ostamaan Ribba-kehyksiä, mutta sitten tupsahti pari viikkoa sitten Pentikistä viesti siellä olevista löytöpäivistä, jossa myytiin 40 prosentin alennuksulla kuuden kuvan (10 x 15 cm) Trend-kehyksiä. Kävipä tuuri! Laitoin tilaukseen heti kolme kehystä ja ne olivat täydelliset. Ne kattavat nyt sitten niin päiväkotivuodet kuin myös koko peruskoulun sekä muutaman lisävuodenkin siihen päälle. Nyt sitten vielä odotellaan muutamaa kuvaa, jotka jouduin teettämään uudelleen ja saadaan näistäkin kehyksistä tässä vaiheessa seinälle kaksi; kolmas saa vielä odottaa kaapissa vuoroaan muutaman vuoden. Ihan luvallisesti olematta sellainen ikuisuusprojekti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti