torstai 17. lokakuuta 2013

Ihana marjakanerva

Yksi syksyn suosikeistani on ihanainen marjakanerva. Näin lokakuussa ne ovat useassa paikassa tarjouksessa kuukauden kasvina ja ne tarjoukset kannattaa hyödyntää, koska perushinta voi olla aika korkea. Lisäksi lokakuu on juuri oikea aika näiden hankintaan!


Marjakanervat ovat tosiaan parhaimmillaan näin syksyllä ennen pakkasia. Pakkasten tullessa se nopeasti kuivuu (ja jäätyy) ja rutistuu ruskeaksi. Marjakanervan piikitkin tuntuvat kuivassa kasvissa todella teräviltä. Näin syksyllä se vaatii sopivan määrän kastelua, mutta ei toki liikaa, sillä jäätyy muuten sitten kylmien öiden aikana. Minulla on ollut näitä nyt muutamana vuonna ja ne ovat kukoistaneet juuri syksyn ajan ja pakkasiin on joka kerta niiden aika päättynyt.Ostin näitä piikkipalleropensaita nyt kaksi kappaletta Plantagenista, jossa nämä isot ovat tämän kuukauden kanta-asiakastarjouksessa. Näitä marjakanervia saa valkoisena sekä punaisen eri sävyissä, joista tietenkin päädyin niihin punertaviin. Tämä on aika lailla yksi suosikkiväreistäni!


Istutin marjakanervat koriin murattien seuraksi. Nämä kun eivät ole koko talven ilo, ne on sitten helppo laittaa tarvittaessa kokonaan pois tai siirtää sivuun. Parvekkeen pöydälle ne oli kuitenkin pakko asettaa, sillä ovat vaan yksinkertaisesti niin kauniita, että niitä ei voi olla koko ajan ihastelematta!

Uutta tulossa! Syksyn ja talven kanervat on jo hankittu. Siirsin niiden istuttamista viikolla, sillä viime viikonloppuna ei istutushommille ollut enempää aikaa. Nyt viikonloppuna onkin sitten aika siivota pois kesäkukat ja siirtyä kokonaan kanerviin. Välimeren kasvit olen jo siirtänyt sisätiloihin ja muutama niistä lähtee talvisäilöön anopin vintille. Lyhtyjen suhteen taidan odottaa vielä pari viikkoa marraskuuta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti