lauantai 19. lokakuuta 2013

Rose & rosemary - ruusu ja rosmariini

Keväällä jäi yrttivalikoimasta ostamatta perinteinen rosmariini, joka on parhaimmillaan todella kestävä yrtti. Nyt niitä sai edullisesti ja hankin sellaisen keittiön ikkunalle laventelin ja timjamin seuraksi. Lisäksi olen jo viikon verran saanut ihastella saamiani ruusuja, jotka ovat aina vaan niin kauniita!


Tämä rosmariini on todella hauskan näköinen kasvi. Päädyin nyt tällaiseen pystymalliseen, mutta näitä saa myös sellaisina rönsyilevinä mm. useana keväänä Ikeasta. Tykkään valtavasti rosmariinin havumaisesta tuoksusta; se on aivan ihana! Maku on myös erittäin hyvä ja tästä sitä saa mukavasti napsittua ruoan sekaan.


Nämä rosmariinit ovat siitä jänniä, että saattavat kestää koko kesän todella hyvin ja viihtyvät parvekkeella aivan erinomaisesti. Joskus ne kuitenkin saattavat vain alkaa kuolla ilman mitään sen näkyvämpää syytä. Näitähän myydään keväisin myös valtavina aika hinnakkaina pensaina, joita olen tästä syystä vierastanut, kun saattavat olla kestoltaan aika arvaamattomia. Yllätyksekseni keväällä ostetut laventeli ja timjami sinnittelevät edelleen hengissä. Timjani on jo aika huonossa kunnossa, mutta käytettävissä edelleen mausteena. Keittiön ikkuna vaikuttaa kuitenkin aika sopivalta paikalta yrttien kasvattamiseen ainakin suurimman osan vuodesta.


Ruusuja sain lahjaksi kahta erilaista, joista toinen oli pinkki ja toinen perinteinen punainen. Ihmeen hyvin ruusut ovat tällä kertaa kestäneet, sillä ovat edelleen todella hyvässä kunnossa. Olen kyllä kiltisti ne aina iltaisin siirtänyt jääkaappiin ja seuraavana iltana ottanut ne sieltä pois, kun en niitä päivisin ole kuitenkaan ihailemassa. Tekniikka tuntuu toimivan oikein hyvin ja onhan näissä ruusuissa myös eroa; joskus eivät vaan kestä kovin pitkään.


Ruusuista viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti