tiistai 24. syyskuuta 2013

Orkideaviikot

Hauskoja nämä Plantagenin orkideaviikot. Pakkohan siellä oli taas käydä tutkailemassa ja kävi jopa niin, että sain orkideat lahjaksi; tässä syksyllä kun vietetään hääpäivää ja syntymäpäivää. Orkideaviikot jatkuvat ilmeisesti vielä tämän viikon ja valikoimat olivat kyllä hyvät.


Perhosorkideoita oli siis oikein mukavat valikoimat ainakin Tammiston Plantagenissa. Niitä oli paljon ja värejä oli todella paljon erilaisia. Monissa perhosissa oli mukavasti nuppujakin ja todella hyväkuntoisia lehtiä. Usein on sattunut niin, että tarjouskukkia kyllä on, mutta kaikki kukat ovat jo auenneet ja voi myös olla vaikeaa löytää kahta samanväristä. Näitä tavallisia kaksivanaisia tuli mukaan kaksi, kun ruokapöydän koristeet kaipasivat taas päivitystä. Vein ne aiemmat vähän valoisammalle paikalle ja katsotaan miten käy, kun kasvit olivat jotenkin vähän nuukahtaneet. Ostin ne kesällä jostain tarjouksesta ja ne eivät koskaan olleetkaan niin hyväkuntoisia kuin nämä uudet. Parhaiten tuntuvat säilyvän ne perhoset, joissa on vahvat tummanvihreät lehdet ja ruukussa huomattavan paksut juuret. Pitää vaan aina muistaa nekin syynätä kukkien lisäksi, jos pidempi-ikäistä kaveria itselleen etsii!

Ilokseni myös kolmivanaiset olivat tarjouksessa ja ne vasta hienoja olivatkin! Niissä oli todella paljon nupullisia kasveja ja ne olivat  myös paljon suurempia kuin kaksivanaiset. Sain yhden kolmivanaisen ja se oli noin 15 cm korkeampi kuin nuo kaksi. Tämä meille kotiin tullut oli  myös todella tumman violetti, joihin aika harvoin törmää näissä isokukkaisissa. Tämän yksilön vein nyt työpöytääni koristamaan.

Myös muita orkideoja kuten miltoniaa näytti olevan tarjolla. Niitä ei ollut mitään aivan valtavaa valikoimaa ja olenkin lähinnä keskittynyt näihin perhosiin. Olen kyllä kokeillut miltoniaa ja aivan ihanaa kympidiä, mutta niiden hoitaminen ja kukittaminen uudelleen on ollut aika haastavaa. Nämä perhoset taas ovat tosi helppohoitoisia, kunhan vaan saavat valoa jonkin verran, ovat pois vedosta ja muistaa kastella kerran viikossa tai kahdessa. Miltonian ja kymbidin kanssa taas ei sopivaa valoa ja kastelurytmiä meinannut millään löytyä. Lisäksi erityisesti kymbidi on perushinnaltaan melkoisen kalliskin, mutta on siinä kyllä kauniit kukat sen aikaa kun kukkivat. Mutta helppouden ja kauneuden nimissä olen siis keskittynyt vain näihin kaunokaisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti