maanantai 2. syyskuuta 2013

Marjakaurapaistos

Nopea ja aivan kertakaikkisen ihana loppukesän ja syksyn herkku on marjakaurapaistos. Siihen voi upottaa mitä tahansa tuoreita marjoja tai sitten tarvittaessa käyttää marjoja pois pakastimesta. Joka tapauksessa se on käsittämättömän hyvää näin yksinkertaiseksi sunnuntaipäivän iloksi; ja parhaimmillaan vaahdotetun vaniljakastikkeen kera.


Marjakaurapaistokseen tarvitaan:

7 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
150 g rasvaa
n. 3 - 4 dl marjoja

Sokerin määrää voi säädellä marjojen happamuuden mukaan. Tästä annoksesta tulee runsaat annokset paistosta noin kuudelle hengelle.

Sekoita kaurahiutaleet ja sokeri kattilassa. Sekoita joukkoon rasva ja kuumenna seosta liedellä niin, että rasva sekoittuu täysin kaurahiutaleseokseen. Lisää tarvittaessa rasvan määrää, mikäli kauraseos jää kovin kuivaksi.
Kaada marjat vuoan pohjalle ja levitä kauraseos päälle. Paista 200 asteissa uunissa n. 20 minuuttia. Kaurapaistos on valmis, kun kaurahiutaleet ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä hieman ja seos on valmista tarjottavaksi.

Käytän itse valmiita vaahtoutuvia vaniljakastikkeita, mutta halutessaan sitä voi tietysti valmistaa itsekin. Vaniljakastikkeen voi korvata myös esim. vaniljajäätelöllä. Tämä on loistava vierasvara, koska valmistuu hetkessä ja sopivia aineksia löytyy lähes aina valmiiksi kaapista. Lisäksi kaurapaistoksen määrää on helppo säädellä vierasmäärän mukaan. Tällä kertaa käytimme mustikoita ja metsämansikoita, mutta koko marjojen sekä tietysti hedelmien repertuaari käy happamasta makeaan. Marjapaistosta ei kannata kuitenkaan tehdä kovin makeaksi, vaan jättää pikemminkin vähän happamaksi. Makean vaniljakastikkeen kanssa ovat siten aivan loistava yhdistelmä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti