sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Novitan syksyä

Postiluukusta kolahti tällä viikolla Novitan syksylehti ja kerrankin samana päivänä ehdin jo lukaista läpi koko lehden. Jokainen ohje ei tietenkään aina kolahda, mutta aina mukaan mahtuu paljonkin mielenkiintoista. Joitakin mahtavia värejä, mielenkiintoisia neuloksia ja ohjeita sekä pari ihanaa lankaa, joiden ihanuutta lehti vain korostaa lisää. Lisäksi plussaa oli se, että pääsääntöisesti neulokset olivat taas selkeästi nähtävissä kuvissa!

Yksi yllätys oli Novitan Nostalgia-lanka, josta en ole aiemmin ollut erityisen kiinnostunut. Se ei ole vaan keränä kiinnittänyt erityisesti huomiota, mutta näin käytettynä esim. tässä tytön neuleessa olikin yllättävän hyvännäköinen. En ollutkaan edes huomannut, että sitä on saatavana myös lilana. Siitähän saisi aikaiseksi vaikka mitä kivaa! Lisäksi tytön liivihame oli hauska; ehkäpä siitä voisi ideaa muunnella johonkin toiseen juttuun.

Poikien neuleista on ollut pitkään pulaa ja tällä kertaa miesten ja poikien puolelta löytyi minun suosikkiohjeeni. Tässä poikien ohjeessa oli käytetty i-ha-naa 7 Veljestä Tweediä, jossa on aivan ihania värejä. Jotain tämäntyyppistä on minullakin ollut pojalleni suunnitteilla, mutta ehkä vähän erilaisella raidoituksella. Punainen on siihenkin ehdottomasti sopiva, mutta ehkä parilla lisäraidalla.


Lehden parhaimmat ohjeet olivat ehdottomasti nämä kaksi miesten paitaa. Punaisessa paidassa on aivan ihanaa neulosta ja tehtykin huikealla värillä. Myös paidankoko näyttäisi olevan kerrankin oikea; yleensä miehillä on näissä ohjeissa liian pienet paidat. Raglanhihat korostavat tätä asiaa ja raglanpaidat näyttävät usein naisilla ja miehillä siltä, ettei hartioille ole riittävästi tilaa, vaikka muilta osin paita olisikin sopivan väljä. Raitapaidassa on juuri raglanhihat, mutta muilta osin paita on kyllä tämän lehden suosikkini. Siinä on juuri sitä raitaa ja kohoraitaa, joita olen ajatellutkin tulevissa projekteissa kokeilla. Tätä voisi kokeilla kyllä näinkin!


Näistä luotospistoilla viimeistellyistä neuleista olen tykännyt aina. Tämä malli ei nyt muilta osin niin miellytä, mutta noita pistoja olisi kiva joskus kokeilla jossain. Hauskoja!

Ja se Nalle Luontopolun Kanerva on käytössäkin ihan juuri niin upea kuin mitä kerästä voi kuvitella. Näyttää kyllä itse asiassa todella paljon Nalle Four Seasonsin Talvelta. Kanerva on kyllä todellakin hankintalistallani! Näistä ohjeista en ajatellut toteuttaa kumpaakaan, mutta kyllä jotain sopivaa tekemistä aina löytyy; siis jos vaan raaskii näitä ihania lankakeriä korkata mihinkään projektiin...


Myös tämä Novita Huurre-lanka oli iloinen yllätys. Tässä huivina käytettynä oli tosi upean näköinen (kas kummaa värisävynä kirjava luumu-roosa). En ole itse huivi-ihmisiä, mutta esim. vilttinä tällä ohjeen neuloksella toimisi varmaan oikein hyvin.Vielä lehdelle haluan antaa plussaa siitä, että nykyään mukana on näitä Neulekoulun ohjeita. Näissä on niin hyviä tapoja, että niitä kannattaa jakaa muillekin. Näitä viimeistelyjuttuja ei tosiaankaan käydä koulussa läpi juuri ollenkaan tai meillä ei ainakaan käyty. Mutta totta puhuen, näistä monetkaan ohjeet eivät sanallisesti kovin hyvin avaudu, vaikka mukana jokunen kuvakin on. Nämä Dropsin neulevideot ovat kyllä aivan ykköset!

Muilta osin lehdessä oli lukuisia palmikkoneuleita, joista tykkäsin. Esimerkiksi tämä sekä villatakki ja uuden piponkin tarvitsisin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti