tiistai 30. heinäkuuta 2013

Browniejuustokakku

Lomalla on ollut aikaa erikoistua juustokakkuihin. Osan olen pakastanut vierasvaraksi, sillä kestävät pakastamista todella hyvin ja kaikkeahan ei voi syödä! Tällä hetkellä kun marjoja pukkaa ja osuin vielä paikalle, kun kaupassa oli poistomyynnissä vanhentuvia mascarpone- ja ricottajuustoja. Suomalaiset eivät kyllä ymmärrä hyvän päälle!

Näitä aletuotteitahan oli sitten kokeiltava ja yhtenä päätinkin sitten tehdä suunnittelemani kylmän version aiemmin kokeilemastani browniejuustokakusta. Aiempi kypsytettiin uunissa ja se oli mielestäni vähän turhan raskastekoinen. Lisäksi siihen meni valtavasti aineksia, jotka eivät kakussa tule esiin. Tässäpä siis muokattu kylmä versio.



Keksipohjan jätin kakusta kokonaan pois ja käytin siinä samaa browniekakkua kuin täytteessäkin.

Brownie

2 1/4 dl sokeria
1 1/5 dl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
3 rkl sulatettua voita

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa. Vatkaa kananmunat kevyesti vaahdoksi ja lisää vaahtoon sulatettu voi. Sekoita kananmunaseos kuiviin aineksiin. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai uuninpellille. Kypsennä brownieta noin 20 minuuttia tai kunnes se tuntuu kiinteältä. Jäähdytä brownieta sen aikaa, kun valmistelet juustokakun täytteen.



Täytteen määrää vähän muokkasin eli vähensin tuorejuuston määrää kahteen paketilliseen mascarponea. Lisäksi paistamisen sijaan tarvitaan liivatelehtiä.

Täyte

500 g tuorejuustoa esim. Philadelphiaa
2 dl sokeria
3 rkl maissitärkkelystä
1 rkl vaniljasokeria
4 kananmunaa
6 - 8 liivatelehteä

Laita 6 - 8 liivatelehteä kylmään vesilasiin. Vatkaa juusto vatkaimella pehmeäksi ja kuohkeaksi. Sekoita siihen sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri. Lisää sen jälkeen seokseen kananmunat yksitellen ja vatkaa seosta jokaisen kananmunan jälkeen minuutin verran. Laita kuumaan vesitilkkaan liukenemaan pehmenneet liivatelehdet ja sekoita mukaan täytteeseen.  

Leikkaa browniepohjasta irtopohjavuokaan sopiva pala kakkupohjaksi. Leikkaa loput brownien palat 2 x 2 cm:n ruuduiksi. Kaada pohjan päälle juustotäytettä ja levitä brownieruudut sen päälle. Kaada päälle loput juustotäytteestä sekä halutessasi ylijääneitä brownien paloja. Jäädytä kakku jääkaapissa ainakin seuraavaan päivään saakka. 

Lopputulos oli oikein onnistunut eli kannatti kokeilla. Pohjassa voisi olla browniepohjaa vähemmänkin, mutta sopi se näinkin. En osaa sanoa oliko lämmin vai kylmä versio parempi, mutta ainakin tässä kylmässä versiossa kaikki käytetyt aikekset maistuvat kakussa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti