maanantai 1. heinäkuuta 2013

Ihanainen Pentik

Olen aika hyvin pystynyt keskittymään astioissa pelkästään Pentikin Halla-sarjaan. Sarjahan on jo lopetettu, mutta aina silloin tällöin sitä voi täydentää Huuto.netistä esim. ruokalautasilla tai mukeilla. Kesäkuussa kuitenkin tupsahti Pentikin mainos, jossa oli  kesän sesonkituotteena Mustikka-vuokia, jotka olivat kyllä niin upeat, että ne oli aivan ehdottomasti saatava.

Pentikiltä olen hankkinut Hallan lisäksi tarjoiluastioiksi Puolukka-sarjaa, joka on ollut sesonkituotteena parina jouluna. Ensimmäisellä kerralla ostin vain pari purkkia, mutta kun tulivat sitten pari vuotta myöhemmin uudelleen myyntiin, hankin useampia erikokoisia vuokia tarjoiluun. En voinut enää jättää tilaisuutta käyttämättä! Tämä Puolukka oli jotenkin vaan niin minun juttuni! Muuten olenkin astiakiusaukset pitänyt hyvin hallinnassa enkä ole uutta keramiikkaa hankkinut vuosiin, lukuun ottamatta tietysti muumimukeja.


Mutta tämä Mustikka-sarja; se oli taas rakkautta ensi silmäyksellä. Sieltähän ne sitten heti löytyivät, kun pääsin Pentikiin. Pienempi on aivan samankokoinen kuin Puolukka-sarjan pari vuokaa, mutta isompi on todella suuri eikä samaa kokoa minulla muita astioita olekaan. Suuremmassa on myös se hyvä puoli, että reuna ei kuitenkaan ole sitten kovin korkea kuten näissä yleensä tuppaa olemaan eli sitä voi siten käyttää erittäin hyvin myös suuriin piirakoihin ja juustokakkuihin eikä pelkästään tarjoiluun. Kohta sitten pääseekin jo piirakkahommiin, kun uusi mustikkavuosi alkaa.

Ilokseni Pentikiltä saa taas myös nimikirjainastioita eli myynnissä on uusi Monogrammi-sarja. Halla-sarjaa meillä onkin kotona useampi nimikirjainmuki, mutta saahan niitä silti ihailla, vaikka en ostaisikaan. Poika sai kyllä lahjaksi Monogrammi-setin ja vaikka lautanen kovasti Hallaa muistuttaakin, olivat ne kuitenkin pikkuisen eri kokoa, joten niitä ei uskalla kyllä päällekkäin pinota.

Hallallekin on tullut oma uusi versionsa eli Tunturi-sarja. Lautaset näyttivät olevan hyvin lähellä Hallaa, mutta kyllä mukien muotoilu jää todella kauas edeltäjästään. Kulhoja kaupassa ihailin ja niissä oli kyllä todella kaunis muoto. Mutta kyllä se vanha Halla on minun juttuni; muita vain lisämausteeksi, jos sattuvat sydämen viemään.


2 kommenttia:

  1. Kun meillä on isompi koti, hankin Pentikin astiasarjan joko Vanilja tai Valo.
    Minulla on kaksi Halla -kuppia lautasineen ja ne vaan pölyttyvät keittiökaapin ylähyllyllä jo 25 vuotta.

    VastaaPoista
  2. Niin niille yksittäisille eri pari -astioille tuppaa käymään, että jäävät kaappeihin pyörimään. Myin itse muutama vuosi sitten pois kaikki sellaiset niitä sarjoja keräileville. Hallassa minua viehättää erityisesti muoto. Siitäkään en ole hankkinut kaikkia osia, sillä joistakin tiedän, ettei niitä tule käytettyä ja joskus Hallassa on ollut terävämpääkin muotoilua ja olen ne myös kokonaan skipannut.

    Tällä hetkellä haaveilen Halla-sarjaltä näyttävistä jauho- ja hillopurkeista sekä jos vielä löytyisi pari puolen litran kahvituoppia lisää...

    VastaaPoista