lauantai 13. heinäkuuta 2013

Kesän kaunistuksia

Ihanat liljat kukkivat taas. Nämä ovat kyllä todellisia kesän kaunottaria ja mielestäni kukkivat tänä vuonna melko aikaisin. Melkeinpä voisin sanoa, että nämä liljat ovat kyllä suosikkejani kesän kukista.

Olen näitä kokeillut myös parvekkeella ruukussa, mutta kasvoivat aika epätasaisesti. Osa kasvoi suuriksi ja kukkivat hyvin, mutta osa ei taas lähes ollenkaan. Tarvitsevat myös paljon valoa, joten varjoisammalla puolella eivät sitten menestyneet. Onneksi näistä saa nauttia äitini puutarhassa! Maljakossakin viihtyvät hyvin, mutta heteet kannattaa nipsaista saksilla pois, koska värjäävät muuten ympäristöään pysyvästi.


Miljoonakelloakin löytyy hieman tuuheampana kuin omaani. Olen kyllä niitäkin nyt erityisesti seuraillut ja kieltämättä niissä harvakasvuisissa on hieman erilaiset lehdetkin eli lajikkeita niissäkin lienee monia. Mutta ovathan nämä tuuheat aivan mielettömän upeita!

Omenoita näyttäisi tänä vuonna olevan tänä vuonna myös tulossa. Satoa on ollut luvassa lähinnä ehkä joka toinen vuosi. Oksatkin olivat painuneet kovasti jo nyt alaspäin raakileiden kasvaessa. Omenapiirakoita odotellessa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti