sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Huhtikuu parvekkeella

Kevät parvekkeella on jo pitkällä. Narsisseista ja orvokeista on nautittu jo pidempään ja vähitellen alkaa olla taas istutusten aika. Viileähkö kevät on pitänyt kevätkasvit virkeänä myös lasitetulla parvekkeella. Se käy minulle; kiva kun kasveista saa nauttia pidempään!Pari pientä narsissi-istutusta on piristänyt parveketta kevään mittaan. Tänä vuonna kävi myös sellainen harvinaisuus, että vanhimmat narsissit joko paleltuivat maaliskuun pakkasissa tai kuivuivat; tai ehkä molempia. Narsissit kuitenkin kuuluvat kevääseen ja ovat ehdottomasti alkukevään piristys! Korvasin kuolleet narsissit muutamalla uudella narsissilla ja kevät sai taas jatkoa!


Parvekkeellani muutaman vuoden olleet mansikat taimet ovat kyllä sitkeitä. Niin ne vaan taaskin ovat tänä keväänä nousseet parvekeruukuista eli talvesta on taas kerran selvitty. Hirveästi mansikoita ne eivät ole tuottaneet, mutta täytyy tänä kesänä muistaa lannoittaa niitä enemmän.


Nostin helmikuussa elävältä vaikuttaneet keijunkukat sisätiloihin ja niinhän sieltä alkoi uutta kasvua pilkistää. Ne kasvoivatkin jo ihan hyvin, kunnes sitten joku kuivuivat tai olisivat tarvinneet lisävaloa. Ne joka tapauksessa nuukahtivat, joten päätin siirtää ne parvekkeelle normaalimpiin olosuhteisiin. Tällä hetkellä niissä ei paljon elävää ole näkyvissä, mutta katsellaan nyt muutama viikko. Ehkä ne vielä virkistyvät; jää nähtäväksi.


Orvokit ovat tosiaan viihtyneet hyvin viileässä keväässä. Ne ovatkin aivan ihania tässä vaiheessa vuotta, kun vihreyttä ja kirkkaita värejä on erittäin vähän tarjolla. Myös muratteja vaikuttaa selvinneen tästä talvesta ihme kyllä. Todellisuuden näkee tietysti kunnolla vasta touko-kesäkuussa, mutta tällä hetkellä muutaman kasvin kohdalla tilanne näyttää aika lupaavalle!


Vähitellen alkaa siis istutusten aika. Siinähän se kevät onkin parhaimmillaan! Taloyhtiön parvekeremontistakin on tullut vahvistus, että lasitetuille parvekkeille ei tarvitse tehdä mitään huoltokunnostustöitä eli parvekkeemme saa pääosin olla rauhassa. Kesä ja kesäistutukset on siis turvattu, ei muuta kuin sormet multaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti