maanantai 9. huhtikuuta 2018

Ruudun orja

Minulla ei ole mitään vaikeuksia myöntää sitä, että pidän telkkarista. En piilota sitä mihinkään kaappeihin ja tykkään katsoa sitä paljon. Neulon samalla, iltaisin pilkin ja katson sitten seuraavana päivänä uudelleen. Olen aina pitänyt telkkarista; onhan Kovaa lakiakin ja sen spinoffeja kohta katseltu jo 30 vuotta. En "katsele Netflixiä" kuten nykyään on erityisesti sisustuslehdissä tapana sanoa, kun en katso Yleisradiotakaan tai MTV3:sta. Katselen kyllä ohjelmia Netflixistä kuten Ozarkia, Peaky Blindersia jne. mutta en todellakaan mitä vaan; ja ihan kuin se olisi jotenkin hienompaa katsella suoratoistopalvelua kuin tavallista tv:tä. Pöh, ei ole. Ja etkö muka oikeasti tiedä mitä sieltä suoratoistopalvelusta katsot? Vai onko se ihan sama? Ehkä tärkeintä on vain kertoa, että on niin hieno ihminen, että on Netflixin tilaaja.

Credit: hbonordic.com

Niin olen minäkin ja parin muunkin suoratoistopalvelun. Ja katson myös aina ehdottomasti tavallista telkkaria, kun sieltä jotakin mielenkiintoista tulee. Harvoin suorana, mutta tallennettuna tai kanavapalveluista joko Chromecastilla tai Samsungin tv:n kautta. Ihanaa, suosittelen. Ethän vain katsoa mitään minkään läppärin ruudulta? Tai vielä pahempaa, kännykän? Joka tapauksessa, elämäntilanteeni on tällä hetkellä ruuhkautunut. Minulla on aivan hirveästi katsottavaa sieltä tv:stä, tavalla tai toisella. En ole vuosiin ehtinyt katsoa elokuvia ollenkaan, kun sarjarintamalla on niin paljon meneillään. Tämä talvi ja kevät on ollut aivan uskomaton. Brittisarjoja on tullut Yleltä vaikka millä mitalla ja suoratoistopalveluihin on ilmestynyt vaikka mitä uutuuksia. Monet olen katsonut kokonaan ja moni vielä odottaa vuoroaan.

Credit: hbonordic.com

Hiihtolomalla kahlasin läpi HBO Nordicilta Steven Soderberghin minisarjan Mosaicin. Ensimmäinen jakso tuntui vähän rasittavalta Sharon Stonen ollessa niin sharonstonemainen. Pidän kyllä Sharon Stonesta, mutta hänen esittämänsä Olivia Lake oli niin raskas ja ylimielinen hahmo. Sharon Stonesta olisi niin paljon enempäänkin, mutta tässä ei oikein päästy käyttämään kuin vain tuttuja elementtejä. Sarjan päästyä hänestä eroon, tempo muuttui täysin ja loppujaksot olivatkin oikein hyviä. Lopputulos ei ollut maailmaa mullistava, mutta trilleriksi oikein kelpo.

Odotin innolla Skyn Britannia-sarjaa, joka tuli HBO Nordicille tammikuussa. Katsoin sarjan läpi, mutta sarja oli kyllä jokseenkin kummallinen. Ideahan Britanniaan saapuvista roomalaisista oli erittäin mielenkiintoinen ja tavallaan toteutus siinä onnistui ajoittain ihan hyvin, mutta pääosin lopputulos oli aika ihmeellinen. Syvyyttä tarinaan ei oikein saatu ja ajoittain sarja oli kovin lavastemainen. Ihan hyvistä näyttelijöistä huolimatta, tarinaan ei oikein saatu vauhtia ja syvyyttä. Ei se lähimainkaan ollut yhtä huono kuin Knightfall, mutta olisin toki toivonut aiheesta jotain parempaa.

Sen sijaan iloinen tuttavuus oli Netflixille ilmestynyt Sean Beanin The Frankestein Chronicles. Pitkästä aikaa näin Sean Beanilla taas hyvän roolin ja näissä periodidraamoissa hän onkin parhaimmillaan. Tässä murhamysteerissä oli myös ihan oikeita yllätyksiäkin. Toki Sean Bean taas kuolee (tavallaan), mutta erilaisia juonenkäänteitä toki riittää. Tätä on mahdollisesti tulossa joskus lisääkin ja sitä odottelen innolla!Erittäin onnistunut sarja oli myös HBO Nordicilla näytetty Showtimen The Chi. Se oli hyvin samankaltainen kuten Treme, josta pidin myös valtavasti. Tässä sarjassa tarina toimi oikein hyvin ja kahden murhan kautta ihmiskohtalot sotkeutuvat toisiinsa. The Chi on uusittu toiselle kaudelle ja on kyllä mukava nähdä mitä se pitää sisällään. Eri-ikäisistä ihmisistä koostunut tarina oli todella kiehtova ja se muistuttaa myös erittäin paljon omalla tavallaan The Wirea.Netflixiltä olen alkanut katsottua kehuttua Ozarkia. Olen päässyt suunnilleen puoliväliin ja sarja vaikuttaa kyllä ihan hyvälle. Ozarkissa rahanpesua harrastava talousneuvoja päätyy perheineen Ozark-vuorille Missouriin, jossa on tarkoitus tuottaa rahaa meksikolaiselle huumekartellille. Ozarkia on myös tulossa toinen kausi.

Aiemmin talvella katsoin myös Netflixin Manhunt Unabomber -sarjan. Sarja oli ajoittain aika hidastempoinen, mutta toisaalta se sopi hyvin sarjan tyyliin. Tositapahtumat ovat aina erittäin mielenkiintoisia ja päällimmäiseksi tarinasta jäi sen surullisuus. Rikollisen rikoksia väheksymättä, joskus heidän taustansa antaa ymmärrystä sille miksi asiat ovat lähteneet menemään pahasti pieleen. FBI:n Unabomberin metsästys oli myös erittäin kiinnostavasti kuvattu.Ylen sarjoista olen talven ja kevään mittaan katsellut mm. Doctor Fosteria, joka on ollut kyllä aika kummallinen tuttavuus. En voi kyllä kuin ihmetellä, jos se on todella ollut viime aikoina Britannian suosituimpia sarjoa. Ensimmäiset jaksot olivat kyllä ihan hyviä, mutta sen jälkeen sarja on muuttunut koko ajan vain ihmeellisempään ja sekavampaan suuntaan, toisin sanoen myös huonompaan. Sarjassa ei ole oikein aina tiennyt onko päähenkilön tarkoitus olla niin vainoharhainen tai sekaisin vai onko kyseessä tahaton kömmähdys. En oikein jaksaisi katsoa sitä enää, mutta kai se on pakko, kun on vain pari jaksoa jäljellä.

Sen sijaan Ylen esittämä Capital - rahan mahti, oli aivan loistava minisarja. Siinä oli juonta ja kerrontaa. Tällaista pitäisi vain saada lisää ja paljon! Capitalissa saman kadun erilaisiin asuntoihin alkaa tulvia kummallisia kirjeitä, joissa on lopulta uhkauksiakin. Pidin Capitalista aivan valtavasti ja oli todella harmi, että siinä oli vain kolme jaksoa. Toisaalta, siinä ei kyllä sitten ollut myöskään mitään turhaa!

Nyt kevättalven olen viettänyt vahvasti Viaplayn Kovan lain Erikoisyksikön parissa. Ja voi että olen nauttinut näkemästäni! Tässä on kyllä muiden Kova laki -sarjojen kera yksi maailman parhaita sarjoja. Vaikka kaava on sarjassa ollut sama jo kohta 20 vuotta, se vaan toimii. Sarja on vain niin hyvin tehty. Rikokset ovat mielenkiintoisia ja toteutus on tyylikäs ja jännittävä. Vaikka etsivät eivät pääroolissa valtaa tilaa, heistä jokainen on erilainen ja toimiva hahmo. Yksinkertaisesti tämä on maailman parhaita sarjoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti