perjantai 20. huhtikuuta 2018

Flamingonkukka

Kävin taas joku aika sitten Plantagenissa täydentämässä parvekkeen narsissivalikoimaa. Narsisseja myytiin jo edullisesti pois muiden ihanien kevätkasvien tieltä, mutta ehdin vielä hankkia parvekkeelle vähän viileimmille ilmoille muutaman keltaisen kaunistuksen. Muutakin toki löytyi; aivan valtavan suuri flamingonkukka 15 eurolla.

Pieni flamingonkukka minulla on joskus ollutkin, mutta pienissä kasveissa on helposti ne tavalliset ongelmat. Kastelun kanssa on hankalaa eli sitä on joko liikaa tai liian vähän. Lisäksi tulevat erilaiset tuholaiset, jotka iskevät nopeasti kiinni näihin kastelun kanssa painiviin kasveihin. Suurempia kasveja on jotenkin paljon helpompi seurata kastelun kannalta ja sen määrä on asettuu paremmin sopivaksi. Tämän flamingonkukan asetin työhuoneen lattialle valoisaan paikkaan. Se on niin suurikin (ruukun halkaisija varmaan n. 27 cm), ettei sitä voinut nostaa ylemmäs, mutta muistelisin, että sitä ei kannata nostaa aivan paahteiselle paikalle. Työhuoneen itä-etelä-ikkuna meillä on kasveille joskus vähän liikaa; vaikka nythän kaikki siinä nauttivat oikein elämästään!


Kauppaanhan en todellakaan voinut tätä komistusta jättää, kun kyseessä oli todella merkittävä alennus. Normaalihinta taisi olla viisikymppiä ja niitä myytiin varmaan pois kesäkukkien tieltä. Ihana ostos, kyllä tätä kelpaa katsella! Ja toivottavasti kestää meillä pidempään kuin kesäkukat (nekin usein toki vuosia...). Tervetuloa meille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti