tiistai 13. syyskuuta 2016

Ruudulle

Ja nyt sitten sitä ruudulle tulevaa. Tänäkin syksynä on tulossa monta kiinnostavaa uutta sarjaa sekä vanhojen tuttujen uusia kausia. Kiinnostavat kohteet ovat onneksi sopivissa määrissä, koska edessä on helposti valinnan vaikeus ja aika on kuitenkin aina rajallista. Kunnon brittidramaa jään tältä syksyltä ehkä kaipaamaan, mutta Yle TV1:n Sota ja rauha on jo alkanut (ja vielä minulta aloittamatta) ja katsastettavaksi jää millainen on sitten sitä seuraava Poldark (4.10. alkaen). Jotenkin pitäisi myös päästä kartalle tulevista Ylen uusinnoista ja katsoa kaikki ne, mitä olen missannut vuosien mittaan.

credit: hbonordic.com

Ilouutinen on se, että Kova laki: Erikoisyksikkö jatkuu kakkosella taas pitkän tauon jälkeen 23.9.2016. Täällä aloitellaan kymmenettä kautta ja Amerikassa kahdeksattatoista. Eikö tälle oikeasti ole mitään tehtävissä? Eikö nämä Kovat lait voisi saada jo johonkin suoratoistopalveluun edes? Joka tapauksessa olen iloinen, että kunnollista rikosdraamaa on taas tarjolla. Samoin myös pitkäaikaisesta suosikistani Midsomerin murhista nähdään myös uusia jaksoja 18.11. alkaen ykkösellä. Nyt on kyllä käynyt niin, että olen tässä pudonnut muutaman kauden perään, koska nyt Yle on päässyt dvd-julkaisujen edelle, vaikka pitkään oli tilanne aivan päinvastainen. Dvd-julkaisusysteemi on jotenkin tässä sarjan kohdalla muuttunut ja oikeiden kausien selvittäminen oli ylipäänsä aika hankalaa, koska niistä käytetään nyt aika ristiriitaisia termejä. Taidan kuitenkin hypätä marraskuussa takaisin kelkkaan ja katsoa nämä uudet jaksot; ja väliin jääneet joskus sitten uusintana. Nythän ne olisivat juuri tv:stä tulleetkin, jos olisin vaan tilanteen ajoissa ymmärtänyt. Tom Barnabyn jälkeen toki Midsomer ei ole enää entisensä, mutta edelleen mysteerit tuossa vinksahtaneessa kreivikunnassa jaksavat yhä kiinnostaa.

Suoratoistopalvelujen puolella odotuksia on HBO Nordicin Divorceen, jossa Sarah Jessica Parker tekee paluun taas HBO:lle. Mielenkiintoista syksyllä on nähdä miten tämä avioliiton päättymistä ja avioeroprosessia kuvaava komedia toimii; ainakin se tässä vaiheessa vaikuttaa lupaavalta. Sarja alkaa HBO Nordicilla 10.10.2016. Viime viikolla palveluun tuli jo toinen odottamani tämän syksyn erittäin mielenkiintoinen uutuus Cinemaxin Quarry. Sarjassa merijalkaväensotilas Mac Conway palaa sodan traumatisoimana Vietnamin sodasta kotiin Memphisiin vuonna 1972. Tuloksena on murhaa ja rikosvyyhtiä kahdeksan jakson verran. credit: hbonordic.comSyksyn suuri uutuussarja on sitten HBO:n Westworld, joka alkaa 3.10.2016. Westworldia on vähän vaikea kuvailla mitenkään; alustavasti se vaikuttaa scifin ja länkkärin yhdistelmältä, jossa risteillään mielen sopukoissa. Sarjan idea on Crichtonin käsikirjoittamasta ja ohjaamasta vuonna 1973 valmistuneesta samannimisestä elokuvasta. Sarjan idea on niin haastava suursarjaksi, että se voi parhaimmillaan toimia aivan loistavasti. Ainakaan näyttelijöistä ei ole ollut pulaa, kun mukana on mm. Anthony Hopkins, Ed Harris ja Evan Rachel Wood. Tämä vaikuttaa niin erikoiselta, että tämä on kyllä vain nähtävä! Ensimmäisellä kaudella Westworldissa on kymmenen jaksoa.

credit: hbonordic.com
credit: hbonordic.comVihdoin ja viimein aloitin äskettäin pitkään suunnittelemani projektin ja aloin katsoa Gilmore Girlsejä alusta alkaen. En oikein tuntunut löytävän siihen koskaan sopivaa aikaa, joten nyt olen sen yhdistänyt sitten kuntoiluun. Kimmokkeena tietysti toimii se seikka, että sarja saa jatkoa 25.11.2016 alkaen Netflixillä. Gilmore Girls: A Year In The Life jatkuu siten neljän 90 minuuttisen jakson verran. Hienoa on se, että mukaan on saatu melkein kaikki sarjasta tutut hahmot ja onhan tämä Stars Hollow'n maailma aivan omansa. Odotan kyllä innolla, vaikka sanailu trailerissa tuntui kovin, kovin jähmeältä. Eiköhän se siitä, kun vauhtiin pääsevät!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti