tiistai 16. elokuuta 2016

Vintage & Shuffle - 200 grammaa lähempänä tavoitetta

Pakko myöntää, että loman loputtua on neulomistahti vakavasti pudonnut. Vaikka kuinka yrittäisi, ei vaan kerta kaikkiaan ehdi neuloa niin paljon. Myös viikonlopun rytmi on vielä vähän hukassa, joten viikonloppujen mukavat rutiinit hakevat vielä paikkaansa ja aika tuntuu pahasti loppuvan viikonloppuisin kesken. Kyllä se siitä, rytmiin tottuminen vie vaan oman aikansa. Tälläkin kertaa.


Röyhelölangoista onneksi saa suhteellisen nopeasti töitä valmiiksi. Tällä kertaa kokeilussa olivat Red Heartin Sashay Boho sekä tavallinen Sashay. Bohon värinä oli Vintage ja perusröyhelön Shuffle. Näin ollen taas ollaan 200 grammaa lähempänä kahden kilon langankulutustavoitetta. Toinen huiveista taisi olla mukana jo edellisessä mittauksessa, joten kokonaissaldo on laskujeni mukaan vasta 400 g. Vielä on siis neulottavaa ennen syksyn lankojen ostamista, mutta kyllähän niitä sitten ehtii. Tällä hetkellä lankojen tarjoustilanne on aika pikälti edullisen perushinnan sekä Tokmannin, Citymarketin sekä Novitan omien tarjousten varassa. Nyt kun Anttilaa ei enää ole, ei myöskään tule sitä kautta kanta-asiakastarjouksia tai -kuponkeja, joilla on vuosien mittaan mukavia alennuksia kerätty. Näin ollen kyllä kilpailutilanne on kovasti supistunut. Onneksi omat varastot ovat edelleen täynnä lankaa, joten siitä ei tarvitse huolia. Ja sitä kimalletta ja röyhelöähän voi aina Amerikasta asti tilata.Näitä huiveja olen itselleni tehnyt aika mukavasti ja olen niitä antanut lahjaksikin. Nythän huivikelit eivät enää ole kaukana ja tällä viikolla aamut ovat olleet sen verran viileitä ja sateisia, joten takin on joutunut jo kaapista kaivamaan. Seuraavaksi tarvitaan huivia ja sitten heti perään hanskoja, näin se vaan menee. Onneksi on nyt varaa mistä valita! Boho Vintagen värimaailmasta tulee muuten mieleen jotenkin Moulin Rouge -elokuvan Hindi Sad Diamonds. Edelleenkin pidän eniten Boho-lankojen neulomisesta, tavallinen Sashan tuntui niin pehmeältä ja kierteiseltä verrattuna neulottaessa jämäkältä tuntuvaan Bohoon. Onkohan näihin tulossa lisää uusia värejä Red Heartilta?


Kaapin perukoilta (loppumattomista varastoista) kaivoin lisää muunlaisia huivilankoja loppukesän käsitöiksi. Ne ovat hyviä välipaloja ja niitä on kiva tehdä aina jossain sopivassa välissä, kun vaan haluaa neuloa eikä juuri muuta. Tänä vuonna ehkä saan jotain tehtyä pukinkonttiinkin, kun olen kerrankin homman ajoissa aloittanut...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti