keskiviikko 10. elokuuta 2016

Mustaherukka-suklaajuustokakku

Mustaherukasta piti kokeilla tehdä suklaan kanssa juustokakkua jo viime vuonna, mutta se jäi ja kävi niin, että isäntä ehti syödä mustaherukat pakastimesta. Siitä viisastuneena kokeilin tätä suunnittelemaani kakkua tänä vuonna heti, kun mustaherukat oli maalla pensaista kerätty. Ettei vaan jäisi väliin tällä kertaa! Ja onhan kaikki tuoreena aina parempaa kuin pakastettuna...


Kakussa käytin vanhaa erittäin hyväksi havaitsemaani suklaajuustokakkuohjetta. Ideana oli lisätä väliin myös soseutettua mustaherukkaa sekoitettuna samaan kakuntäytteeseen. Näin koostumus olisi koko muuten kakussa sama, mutta mustaherukka toisi mukaan kirpeyttä. Kakussa olisi pitänyt olla tummaa suklaata, mutta koska kaappi oli täynnä Fazerin sinistä, joka tuli käyttää pois - käytinpä sitä.

Kakun ohje oli siis pääosin sama kuin suosikkisuklaajuustokakussani:

Pohja:

175 g esim. digestive-keksejä
75 g voita

Täyte:

5 liivatelehteä
160 g tummaa suklaata
4 - 4 dl mustaherukoita

200 g tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
2 dl kuohukermaa
1/4 dl amerettoa tai muuta likööriä

Murskaa keksit ja lisää muruihin sulatettu voi. Painele seos vuokaan ja laita jääkaappiin odottamaan.

Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella ja siivilöi seos kivistä.

Sulata suklaa vesihauteessa. Laita liivatteet vesilasiin pehmenemään. Vaahdota kerma ja valkuaiset. Sekoita tuorejuustoon sokerit, keltuaiset, hieman jäähtynyt suklaa, alkoholi ja vesitilkkaan sulatetut liivatteet. Sekoita vaahdot varovasti nostellen tuorejuustoseokseen. Nosta noin 1/3 täytteestä erilliseen astiaan ja sekoita joukkoon mustaherukkasose.

Kaada seoksesta keksipohjalle tasainen kerros. Tämän jälkeen kaada päälle varovasti mustaherukkainen suklaatäyteseos ja lopuksi tämän päälle loput suklaatäytteestä. Laita kakku jääkaappiin ja tarjoile mielellään vasta seuraavana päivänä. Koristeeksi päälle ripottelin suklaata ja mustaherukoita.

Suklaa ja mustaherukka sopivat yhteen lähes täydellisesti. Täydellisen siitä olisi varmasti tehnyt kakussa käytetty tumma suklaa, mutta menihän se näinkin! Mustaherukkaseokseen en lisännyt sokeria, koska suklaajuustokakku on riittävän makea jo sellaisenaan ja mustaherukan kirpeys tuo sopivan lisän. Tykkäsin kyllä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti