maanantai 8. elokuuta 2016

Syksy on täällä - krysanteemit ovat saapuneet

Syksyn tulon aistii, kun krystanteemit tulevat kauppoihin. Nykyään ne tulevat aina vaan aiemmin ja monesti ovat kaupoissa jo kesäkuun lopussa; syksykin tulee siis aiemmin. Melankoliasta huolimatta se on aivan ihana ja näyttävä loppukesän (ja syksyn) kasvi. Parin vuoden tauon jälkeen hankin niitä parvekkeelle, kun olen muilta osin pysynyt parvekekasvihankinoissa aika maltillisena. Ja onhan se ihana!


Näihin pallokrysanteemeihin liittyy myös perinteisesti harhaanjohtava mainonta. Yleensä kun kasvien koko ilmoitetaan joko korkeutena tai ruukun halkaisijan mittana, niin näissä on tapana mitata kasvi päältä tai ilmoittaa asia mahdollisimman harhaanjohtavasti mitä oikein on mitattu. Joka tapauksessa hankin kaksi pienempää krysanteemia virheellisestä mainonnasta huolimatta. Isojakin olisi ollut tarjolla, mutta niiden sijoittaminen olisi ollut meidän parvekkeella vähän hankalaa ja jos sellaisen joutuu laittamaan lattialle, se on nelitassun vuoksi vähän vaaran vyöhykkeellä. Koira kun ei osaa niin hienosäädöllä liikkua, on krysanteemista usein lehdet ja kukat poikki. Kaksi keskikokoista kasvia istutin sitten samaan ruukkuun muratin kera. Aika nuppuisia ne olivat ostaessa ja vähän nyt jännittää, aukeavatko ollenkaan. Näillähän on usein tapana jäädä nupulle, jos eivät ole jo kaupassa riittävästi auenneet. Toisaalta, ihan nättejähän ne ovat sellaisinakin!


Päädyin luonnollisesti suosikkiväriini marjapuuroon ja eiköhän sitä jonkin verran edes vilaukselta nähdä! Ainakin krysanteemista on myös viherkasvina iloa pitkälle syksyyn, kun vaan muistaa säännöllisesti kastella. Toivotaan tietysti kuitenkin niitä kukkia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti