lauantai 6. elokuuta 2016

Novitan syksyn malleja

Novitan syksynumero ilmestyi runsas viikko sitten ja se on tietysti jo kovin tarkkaan luettu. Aluksi lehti vaikutti aika kirjoneulepainoitteiselta, mutta tarkemmin luettuna se ei sitä kyllä ollut. Itselleni se ei ollut aivan täysosuma (ehdottomasti toki äärimmäisen mielenkiintoinen!), mutta monet ovat lehdestä kovasti tykänneet. Jotain pienempiä ohjeita mahdollisesti voisi toteuttaa ja saahan tästä aina niitä lankaideoita.

Uusia lankoja kävin jo kesälomalla katselemassa. Monet langoista olivat aivan ihania kuten Polaris sekä uudet Taika-langat (myös se pinkki) ja uudet värit Nallen kettu ja Raita-langan beige-luonnonvalkoinen. Tykkäsin kovasti myös uusista Joki-langoista! Joki-langan valikoimaa on myös nykyisin todella paljon, joten se lienee todella suosittukin. Ylipäänsä värikartat ovat tällä hetkellä aika kivoja, kun haalistuneista väreistä on siirrytty näihin vähän tummempiin ja pehmeämpiin. Monissa langoissa on samaa sävymaailmaa kuten sammalta ja tiilenpunaista; vielä kun saisi enemmän niitä ihania erilaisia violetteja, viininpunaisia sekä kanervaa, niin värivalikoima kaikissa klassikkolangoissa aika täydellinen.

Syksyn lehdessä olleet Emma Wrightin suunnittelemat English Rose -mallit olivat kyllä hienoja. Niissä oli myös käytetty kauniita lankoja ja värejä. Näistä voisi hyvin joskus suunnitella jotain tekevänsäkin. Tykkään palmikkoneuleista, joten mallit olivat erittäin kiinnostavia ja hyvin istuvia. Lisäksi niissä oli kivoja yksityiskohtia, kuten toispuoleinen palmikko. Hauska mallisto!

Joki-lankakin oli oikein kauniisti esillä ja esim. ihanasta uudesta ruskeasta tehty villatakki oli ihana! Myös jo mallistossa ollut kirjava vihreä-okra-petrooli oli aivan ihana, jos sitä käyttäisi jossain yksinään. Ylipäänsä Joki-langan sävyt ovat mielestäni erittäin onnistuneet ja ainakin vilttejä tehdessäni olen siitä kovasti pitänyt. Näistä uusista langoista olisi kyllä kiva taas tehdä jotain...Kirjoneulesukkia oli lehdessä useampia ja ne ovat varmasti monen mieleen. Erityisesti Sinikan sydänsukat ovat todella kauniit, mutta vielä en ole kovasti näistä kirjoneuleista innostunut. Duo-langasta sen sijaan kyllä! En siihen jotenkaan lankakartoissa kiinnittänyt huomiota, mutta lehdestä vasta tajusin, että sitä voi käyttää 7 Veljestä -langan kanssa. Pidän näistä kirjavista langoista ja erityisesti innostuin siitä punatiilestä. Myös tummansininen ja vihreä vaikuttivat oikein ihanilta, joten tätä lankaa täytyy kyllä jossain kokeilla. Pidin paljon myös alkuperäisistä Nostalgia-langoista. Kun niistä tuli valkopohjaisia, ne menettivät kyllä jotain, mutta kiva, että Duo tuli tilalle!Polariksesta ei hirveästi vielä ollut malleja, mutta niitä on varmaan luvassa sitten enemmän talvinumerossa. Polariksesta tehdyt sukat olivat hienot ja niitä voisi kyllä kokeilla. Ja mikä parasta: malli sopisi varmasti myös moniin muihin lankavarastoni lankoihin! Eco Tube -lanka muistutti taas kerran tekemättömistä töistäni. Minulla on Putkis-lankaa ollut jo ikuisesti ollut odottamassa ja olen niistä päättänyt rahiin tehdä päällyksen, mutta en ole vaan saanut projektiin otetta. Sillä saisi valtavasti kaappiin tilaakin, joten kannattaisi kyllä ryhtyä toimeen!


Lehdessä oli myös taas Yhteishyvän kanssa toteutettu kilpailu hyvään tarkoitukseen. Tällä kertaa aiheena on viltti ja näihin olisi kyllä aivan mahtava osallistua. Mutta, mutta. Kilpailuaika on taas kerran erittäin lyhyt, kun kilpailutyö tulee lähettää jo 13.9. mennessä. Kyseessä on kuitenkin iso neuletyö ja aikaa ei edes puoltatoista kuukautta. Aika on lyhyt näin isolle työlle ja työssäkäyvälle ihmiselle. Olisi kiva, jos näissä olisi edes kuukauden pidempi osallistumisaika. Sukkiin ja pienempiin töihin aika riittäisi hyvin, mutta harva voi edes tällaista työtä heti aloittaa. Ja jos niitä uusia ideoita haluaa, aikaa tulisi antaa myös ideoimiselle. Ihana kilpailu, mutta liian vähän aikaa! Olisi kiva kokeilla peittoa esim. tuosta esitellystä konttineuleesta. Ja toivon kovasti uusia peittojen helppoja ja kauniita neuleohjeita, joissa voisi hyödyntää jämälankoja. Toivottavasti mahdollisimman moni ehtii kilpailuun mukaan!

Talvi-lehti tupsahtaa kotiin jo 2,5 kuukauden päästä. Kirjoneuleilla jatketaan ja toivotaan kovasti uusia ohjeita juuri Polariksesta. Kyllä tästäkin lehdestä monta toteutettavaa juttua löytyi ja ainakin niitä ideoita väreistä erilaisista langoista.


Tänä syksynä emme saaneet alennuskuponkia Novitan verkkokauppaan; sellainenhan on parina syksynä meitä ilahduttanut. Ehkä ihan hyvä niin. Pysyy edes hetken kontrolli päällä ja kulutellaan edellisiä. Voihan se olla toki talvinumerossakin; lokakuussa se selviää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti