maanantai 25. tammikuuta 2016

Pappilan hätävaratiramisu

Hätä keinoo keksii. Sunnuntai-ilta ilman jälkiruokaa on aika tylsää. Jotain pitäisi kuitenkin saada, joten tällöin voi joutua inspiroimaan jotakin sellaisista aineista vain mitä kaapista löytyy. Pakastemarjoja oli sulamassa ja kermaa löytyi kaapista eli tässä speksit jälkiruoalle. Ihana pappilan hätävara tuli mieleen; sitä oli aina silloin tarjolla edellisen työpaikkani ruokalassa. Pullaa ei meillä kuitenkaan ollut eikä oikein keksejäkään. Ainoastaan perusvalikoima savoiardeja tiramisua varten. Näillä spekseillä syntyi sitten pappilan hätävaratiramisu.

Kakkupohja oli nopea tiramisun tapaan tehty kahvilla ja amaretolla kostutettu savoiardikeksi. Käytän vielä aina pikakahvia, jota on helppo säädellä riittävän vahvaksi. Sekaan tujaus amarettoa ja kostuke on valmis. Kermavaahto vatkataan ja alimmaiseksi jälkiruoka-astiaan laitetaan kostuttuja keksejä. Sen jälkeen kerros kermavaahtoa ja marjoja sekä taas keksikerros. Lopuksi päälle vielä kerros kermaa ja marjoja; jälkiruoka-astian mukaan voi myös kerroksia lisätä. Hätävaratiramisu laitetaan jääkaappiin noin tunniksi ja sen jälkeen sen on valmis nautittavaksi!


En voinut kuvitellakaan miten hyvää tämä voi olla! Käsittämättömän helppoa ja vielä erittäin vähäisistä aineksi. Harmi, etten ole tätä keksinyt koskaan aiemmin! Maku on aivan juuri tiramisun ja pappilan hätävaran väliltä; ehdottomasti kumpaakin. Uudelleen tulen tätä kyllä tekemään; ja usein! Ja täytyy myös kokeilla sitä pappilan hätävaraakin kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti