maanantai 11. tammikuuta 2016

Lankajuttuja

Lankapuolelle kuuluu räsymattoilua. Sain vihdoinkin pitkävartisten sukkien koon kohdalleen ja 2,5 mm:n puikoilla pitää näköjään tehdä sukat lastenkoossa Nalle-langasta, jotta niistä tulee sopivan napakat. Samalla tiellä olen ollut nyt pidempään ja teen vähän harjoituskappaleita, jotta voin kokeilla liukuestelatekseja sekä nauhakoristeita. Suurin motivaattori on kuitenkin se, että haluan vihdoin käyttää pois kanervaiset purkulangat ja voi että, kyllä sitä piisaa.


Muutama pari on jo valmistunut, mutta aivan kaikki viimeistelytyöt höyrytyksineen ja silmukoiden tasoituksineen kaikista vielä puuttuu eikä niitä liukuesteitäkään ole vielä kokeiltu. Mutta joka tapauksessa, lähes valmiita sukkia on jo olemassa. Ja purkulankaa kyllä piisaa vielä useampaankin pariin. Se ei taida ikinä loppua, mikä on varmaan seuraava vaihe kyseisen langan epäonnisessa saagassa. Värikin on aika hankalasti yhdisteltävissä, mutta muutamalla raitalangalla siitä on saanut ihan kivoja versioita. Yksivärisen langan kanssa raidoitusta täytynee vielä myös kokeilla ja kyllähän tuota lankaa sellaiseenkin pariin on varmasti ihan tarpeeksi; enemmän kuin tarpeeksi.Tuleviin sukkien nauhakokeiluihin sai myös joululahjaksi mukavan harjoitussetin. Rehellisyyden nimissä sain toki itse toivoa suoraan, mitä haluan ja röyhelölankaa toivoin sitten kovasti. Mustaa, valkoista sekä violetti-kirjavaa Novitan Frillaa sekä Gründl Papillon Bicolore -röyhelölankaa löytyi poistomyynnistä Lankatalosta. Papillon Bicolore oli aivan ihanaa jo sellaisenaankin ilman neulottuja röyhelöitä. Röyhelöharjoituksiakin voisi vähitellen alkaa vääntää, jos niitä huiveja yms. jossain vaiheessa on todella tarkoitus tehdä. Täytyy varmaan alkaa ihan oikeasti tehdä neulehommiin työlistaa, kun järjestys ei muuten pysy yllä mitenkään. Järjestys elää niin hetkessä!


Harjoitustyöt siten jatkuvat ja tuleepahan ainakin jokaista vaihetta kokeiltua ihan kunnolla. Ja onpahan sukissakin huomattavissa kuinka jokainen pari on edellistä parempi. Hyvä jälki vaatii kyllä aina harjoittelua, vaikka ihan hyvin pidettäviä myös ne jokaisen ensikokeilut ovat. Itse olen pitänyt pitkään taukoa sukista ja kyllä sekin taito kaipaa vetreyttämistä. Ainakin nämä valmistuvat nopeasti, kun sukkapari on valmiina noin viikossa, vaikka päivät meneekin jo taas töissä. Lisäksi on tullut myös kaiveltua loputtomia lankavarastoja mitä kaikkea yhdisteltävää sieltä löytyisikään ja otettua käyttöön lankoja, joita ei ole vuosikausiin raaskinut käyttää. Ehdottoman positiivinen asia tähän uuteen vuoteen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti