keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Aurinkoisia päiviä

Orkideafarmini nauttii aurinkoisista päivistä. Jos pakkasista haluaa hakea jotain hyvää, tämä on se toinen hyvä puoli lankojen pakastamisen lisäksi. Tänä vuonna ei orkideojen nuppujakaan ole pudonnut pimeimpään aikaan vanhaan tahtiin ja ylipäänsä kuolevien saldo näyttää aika pieneltä. Aurinkoinen syksy on myös tehnyt hyvää!

Marraskuussa ostettu kymbidi kukkii edelleen. Se teki jopa vielä kolmannen kukkavanan, joka siis jatkaa kukkimistaan. Kaksi muuta vain tiputtivat kukkansa kukittuaan ilmeisesti riittävästi. Kymbidi on ehdoton suosikkini kaikista orkideoista ja kukistakin; en kyllä keksi mitään kauniimpaa! Toivottavasti saan tämän vielä tulevaisuudessa kukkimaan uudelleen.

Myös viime vuonna jouluksi saatu ludisia on innostunut kukkimaan. Kukat ovat omanlaisensa, mutta tämähän on kovin luonnonkasvimainen muutenkin ja tyytyy kyllä todella vähään hoitoon. Aina muistaessani olemme sitä kyllä kastelleet, mutta lehtiä se on kovasti tehnyt ja kukatkin sopivasti keskitalvella. Yllättävän kiva tuttavuus!


Perhosistani olen saanut yllättävän monet tosiaan pitämään kukkansa pimeimmän talven yli. Muutama huonokuntoinen todennäköisesti tekee tilaa myöhemmin uusille hankinnoille, mutta on kumman palkitsevaa, kun on kasveja, jotka vuodesta toiseen jaksavat tyytyväisenä kukkia. Ja ihan kunnollisilla kukilla! Kevään myötä kukkavanat ja kukat lisääntyvät kyllä, mutta tämä vuosi on ollut näille erityisen suosiollinen. Olen myös todella vähän lannoittanut niitä tänä vuonna ja silti kukkivat. Hoitaminen on näiden kanssa vähän niin ja näin; ei liikaa eikä liian vähän! Ehkä ne tykkäävät Apocalypticasta, jota olen kuunnellut tänä talvena paljon?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti